Thrillers orientals que no saben com acabar, el vampirisme lluny de la saga “Crepúsculo” i una Jane Doe terrorífica en el millor film del dia, ha estat el balanç d’un diumenge intens. Continua el Festival de Sitges.

El extraño (The Wailing)

El extraño (The Wailing)

Un poble es desperta al matí sota una pluja torrencial i amb un crim brutal. Un inspector de policia ha d’investigar el que ha passat, mentre els rumors apunten cap a un foraster de comportament estrany i de qui se sospita que té relació amb la màgia negra.

El director Na Hong-jin abandona els espais essencialment urbans dels seus films anteriors i se submergeix en un thriller agrest que es precipita cap a allò. “El extraño” comença amb un toc humorístic, gràcies a la figura d’un policia mandrós i maldestre i després gira cap el drama. És una pel·lícula un pèl embolicada que transmet bé la tensió i la incertesa de no saber on rau realment el mal que castiga el poble. Però, per altra banda, també està un pèl allargassada.

The Transfiguration

The Transfiguration

Som a Queens, Nova York. Orfe i víctima del bullying dels seus companys, Milo es refugia en el seu interès per un món, el dels vampirs, que no li és precisament aliè.

“The Transfiguration” té molt a veure amb la subtilesa de “Deixa’m entrar” que no pas de fenomens juvenils com la saga “Crepúsculo”. Dirigida per Michael O’Shea, “Noves visions One” ens ha permès veure una pel·lícula que va emergir del no-res per convertir-se en una de les revelacions del passat Festival de Canes. L’adolescència, el suïcidi, la inadaptació a la societat són alguns dels temes que tracta un film pausat -en alguns moments massa- que mira de tractar el vampirisme des d’un punt de vista “realista”.

Museum

Museum

Un assassí en sèrie que lluu una màscara amb forma de granota té aterrida la ciutat de Tòquio amb els seus crims, alhora cruels i elaborats. L’inspector Sawamura, encarregat del cas, intentarà desxifrar què mou el psicòpata, sense sospitar que aquest li té preparada una desagradable sorpresa.

En aquest macabre thriller, Keishi Otomo adapta el brillant manga de Ryousuke Tomoe. No sé massa del còmic, però “Museum” beu de les aigües de “Seven” amb el seu ambient plujós i els seus crims escabrosos. Podria haver estat el “Seven” japonès de la temporada però arriba un moment que el director o el guionista o no sé pas qui es fot un embolic i la pel·lícula perd una mica el nord. Acaba sent d’un aquells films que no et saben acabar. Sembla que ja, però no, hi ha un afegitó, i un altre, i una mica de missatge i deixeu que digui la darrera cosa i, al final, una pel·lícula que pintava bé, acaba decebent.

La autopsia de Jane Doe (The Autopsy of Jane Doe)

La autopsia de Jane Doe (The Autopsy of Jane Doe)

Tommy i Austin Tilden regenten un dipòsit de cadàvers i un crematori a Virgínia. Un dia, el xèrif local els entrega un cadàver, que han decidit anomenar Jane Doe i que ha estat trobat en un soterrani. Aviat, pare i fill descobriran que el nou encàrrec no és mera rutina i que, encara que per fora el cos estigui intacte, l’interior de Jane Doe ha estat violentament potinejat, víctima, potser, d’una terrible força ritual.

Al contrari de “Museum”, “La autopsia de Jane Doe” d’André Øvredal compleix el que promet. Sap mantenir a l’espectador tens amb un terror tradicional, sense masses artificis en una mena de drama familiar amb un pare i un fill (els solvents Brian Cox i Emile Hirsch) i un toc de thriller detectivesc forènsic que sap començar atrapant i sap acabar sense haver deixat a la presa. Just el que l’aficionat a aquesta mena de cinema vol, que espantin una estona i surti alleujat perquè, gràcies a Déu, només és una pel·lícula. La millor del dia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies