"Els hereus de la Terra", d'Ildefonso Falcones
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Fa deu anys milions de lectors es van seguir les vicissituds de l’Arnau Estanyol, el bastaix que va ajudar a construir l’església de Santa Maria, l’església del mar. Ara la història continua amb “Els hereus de la Terra”, on Ildefonso Falcones  recrea la Barcelona medieval, en una novel·la on la trama es mou entre la lleialtat, la venjança, l’amor i els somnis per complir.

Barcelona, 1387. Les campanes de l’església de Santa Maria de la Mar continuen repicant per a tots els habitants del barri de la Ribera, però n’hi ha un que les escolta amb una especial atenció… L’Hug Llor, orfe de pare mariner, té dotze anys i treballa a les drassanes gràcies a la generositat d’un dels prohoms més apreciats de la ciutat: l’Arnau Estanyol.

Però els somnis de joventut de ser un dia constructor de vaixells topen de ple contra una realitat dura i despietada quan la família Puig, enemiga acèrrima del seu mentor, aprofiti la posició que obté amb el nou rei per executar una venjança que fa anys que anhela.

A partir d’aquest moment, la vida de l’Hug oscil·larà entre guardar lleialtat a en Bernat, amic i únic fill de l’Arnau, o mirar de sobreviure en una ciutat injusta amb els pobres.

Obligat a abandonar el barri de la Ribera, busca feina al costat d’en Mahir, un jueu que li ensenya els secrets del món del vi. Amb ell, entre vinyes, bótes i alambins, el noi descobreix la passió per la terra i coneix la Dolça, la bonica neboda del jueu que es convertirà el seu primer amor. Però aquest sentiment, prohibit pels costums i la religió, li aportarà els moments més dolços i amargs de la seva joventut.

Els best-sellers històrics s’han posat de moda. Va ser Ken Follet el que va obrir camí amb “Los pilares de la tierra”, una novel·la on també es construia a una església. Aquests llibres són culebrots perfectament ambientats en èpoques passada amb personatges als que els hi passen un munt de coses. “Els hereus de la Terra” segueix el mateix patró però, potser, es troba a faltar una trama global que unifiqui tota la novel·la. Sí, és la història d’en Hug Llor però hi ha masses cops que sembla que el títol que més li escauria és “Un seguit de desgràcies catastròfiques d’en Hug Llor”. La trama va a batzegades, de desgràcia en desgràcia. Se’n soluciona una -de vegades massa precipitadament, simplement fent desaparèixer el personatge que la provoca-, hi ha un petit descans, es deixa recuperar una mica al protagonista i n’arriba una altra i així fins el desenllaç -on també hi ha un final de personatge brusc-. Això fa que sigui una trama previsible, una mica esgotadora i que, entre desgràcia i desgràcia, el lector pugui deixar de patir i desconnectar del que passa a la novel·la.

Si la trama falla més que en “L’església del mar”,  Ildefonso Falcones si que aconsegueix una bona ambientació del món de la Barcelona medieval. La recreació del que es vivia a Barcelona i la història d’aquells anys ubica perfectament al lector donant-li a conèixer l’efervescència d’una societat feudal, presonera d’una noblesa voluble i corrupta, i la lluita desigual i plena de dificultats a la que es veien obligades les classes més humils per mirar de sobreviure i aconseguir algun dels seus somnis. Algunes de les coses que explica arriben a sorprendre que es poguessin donar en una ciutat com Barcelona.Editorial: Rosa dels vents
Web editorial
ISBN: 9788416430772
Pàgines: 896
Preu: 22.90€ (ebook: 12.99)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X