Talco de vidrio
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Després del bon record que ens va deixar el seu anterior Tungsteno (també editat per La Cúpula), el brasiler Marcello Quintanilha torna a les llibreries amb una sorprenent novel·la gràfica que es gaudeix com una gens complaent rondalla moral; una història en aparença lleugera que acaba convertint-se en un imprevisible viatge als inferns.

Pot un somriure, simple i bell somriure, franc i obert, portar a algú fins a la bogeria? Marcello Quintanilha, un interessant autor de còmics brasiler amb experiència al mercat franc-belga, opina que, quan s’alliberen les forces del nostre inconscient, qualsevol cosa pot arribar a succeir.

Talco de vidrio ens narra la història de Rosángela, una reeixida dentista brasilera casada amb un metge eminent que es mou en les altes esferes de la seva professió. Rosángela té una vida acomodada i teòricament sense preocupacions, però a la nit dóna voltes en el llit evocant el somriure de la seva cosina germana del modest barri de Barreto, a Rio de Janeiro. La cosina té un pare alcohòlic, un treball vulgar i sense futur, i a més acaba de fracassar en una relació sentimental, però també té una radiant joventut, un bell rostre i un bonic somriure; un somriure que Rosángela somia secretament a esclafar a cops de martell; un somriure que amaga un misteri vital, una sensació amarga i desconcertant, que portarà a la protagonista a trencar amb la seva seguretat.

Talco de vidrio. Marcello Quintanilha. Ediciones La Cúpula.

Quintanilha construeix una apassionant i obsessiva rondalla quotidiana que alhora és un gens convencional relat de terror; un còmic verité que comença com una història costumista i acaba com un inquietant retrat psicològic que ens endinsa en les enterbolides aigües de l’enveja, la hipocresia i les ànsies de destrucció. La lectura del còmic confirma la increïble facilitat del seu autor per retorçar els esdeveniments quotidians fins a dotar-los d’una atmosfera inquietant i colpidora.

Hi ha en aquesta història un narrador desconegut que lluita per explicar-nos els pensaments de Rosángela, pensaments que tampoc ella aconseguiex entendre del tot. I hi ha també dues dones que actuen d’imatge especular (i alhora inversa) una de l’altra. Però la cosina és només el detonant d’una transformació vital, la de Rosángela, que condensa la fragilitat dels nostres èxits i conviccions. Com en els films de Michael Haneke, assistim aquí a una transformació d’un personatge que sobtadament decideix deixar de fingir. Les conseqüències de sortir-se de la cleda poden acabar sent funestes, però una vegada que Quintanilha posa la seva implacable maquinària psicològica en marxa, ni Rosángela ni l’autor podran ja tirar-se enrere.

El resultat és una absorbent i torbadora lectura que ens endinsa en alguns dels mals del segle. Darrere de l’aparent indolència de la protagonista brollen els fantasmes de les tensions entre classes socials, l’obsessió per l’hedonisme i la recerca infructuosa de la felicitat.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 164
Preu: 17,90 €
Guió: Marcello Quintanilha
Dibuix: Marcello Quintanilha
Format: 17 x 24,5, rústica, blanc i negre
ISBN: 9788416400195


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X