Declan McKenna – “Isombard”

Comencem la nostra PlayList #22 amb un adolescent d’allò més talentós. Es diu Declan McKenna, és britànic i té una veu plena de personalitat, com d’algú que hagués viscut molt i intens. Però només en té 17 anys (cal veure-ho per creure-ho, de debò). L’any passat es va presentar al concurs de talents de Glansonbury, i no només el va guanyar, sinó que s’en anar d’allà amb un grapat de discogràfiques anant-li al darrera. Columbia Records el va enxampar i junts presenten el nou tema del jove compositor i cantant, “Isombard”. En el seu anterior EP “Liar”, McKenna ja va deixar constància de la seva habilitat per crear cançons que t’atrapen ràpidament amb les seves melodies i lletres significatives. Les seves profundes creacions sempre s’allunyen dels típics temes d’adolescents, com aquest “Isombard”, en el que ens parla de corrupció, de caiguda política o de la influència negativa de certa TV, com alguns als EUA que intenten justificar coses com la brutalitat policial o la xenofòbia. Una producció excepcional amb sintetitzadors enèrgics i cors que enganxen. Un so fresc, amb certes reminiscències als orígens de The Kooks o Arcade Fire, que augura un nou ressorgir de l’escena indie britànica.

Lady Gaga – “Perfect Illusion”

Un dels retorns més esperats per a aquesta tardor és el de Lady Gaga. El proper 21 d’Octubre està prevista la publicació del que serà el seu cinquè àlbum, que portarà el títol de “Joanne”, però de moment ja podem degustar el seu primer senzill, “Perfect Illusion”, pel qual ha comptat amb Mark Ronson, Kevin Parker (bateria dels Tame Impala) i BloodPop. Mescla d’enèrgic disco-pop i rock clàssic, el tema de primeres sap a ben poc i a sobre amarg. La veu grinyolant de la Gaga afegida a aquesta tornada que es repeteix com un mantra elevant-se de to exponencialment, eclipsen altres factors de la producció que tot i així fan de “Perfect Illusion” un potent hit a llarg termini. Una vegada interioritzada no podreu parar de tararejar-la. En el videoclip, estrenat aquest dimecres, Lady Gaga s’allunya d’extravagàncies i es posa salvatge (o primat) en una festa enmig del desert. El video, en el que apareixen també Ronson, Parker i BloodPop fent un cameo, està dirigit per Ruth Hogben i Andrea Gelardin, directores que encara que no ho sembli no pateixen de Parkinson, i encara sort que nosaltres no d’Epilèpsia.

ZHU – “Palm of your hand”

A finals de Juliol es va publicar un dels discos que més esperàvem amb els braços oberts: el primer àlbum de ZHU“Generationwhy”. L’expectativa era gran. L’any passat aquest nord-americà d’origen xinès de 27 anys, ens va conquistar amb el seu EP “Genesis Series”, del millor en dance/electrònica del 2015, amb uns temes ben rodons, tots ells dignes d’esment: “Automatic”“As Crazy As It Is”“Testarossa Music”“Hold Up, Wait A Minute” “Modern Conversation”. AlunaGeorgeA-Trak o Gallant van ser alguns dels seus molts col·laboradors. A “Generationwhy”, però, escassegen les col·laboracions sonades, encara que la recepta a base de EDM i elements de jazz i de pop, sigui la mateixa. Lamentablement el resultat no és el mateix. “Generationwhy” està lluny de ser l’obra magna que esperàvem. Tot i així, inclou temes tan sòlids com “In the Morning”, “Secret Weapon” o sobretot “Palm of My Hand”, un tema de més de sis minuts amb piano, saxo i violins, que sona tan evocador com el millor d’Enigma o fins i tot Mike Oldfield. El video serveix de continuació a la història establerta a “Working for it”, la col·laboració de ZHU amb Skrillex THEY.. Animació avantguardista en blanc i negre de la mà de l’equip creatiu de ELMØ, un estudi gràfic multidisciplinari establert a Paris, amb un interessant curriculum.

Empire of the Sun  – “High And Low”

Els extravagants Empire of the Sun tenen a punt el que serà el seu tercer àlbum. Tres anys després del seu notable “Ice On The Dune”, el duet australià torna amb “Two Vines”, a la venda a partir del 28 d’Octubre. “Volíem fer un disc que reflectís la bellesa de la natura i els coneixements que les plantes poden proporcionar-nos per viure en harmonia amb aquest bell planeta”.“High And Low” és el seu primer senzill, pel que han dirigit i produït un fantasiós i oníric videoclip que van estrenar aquest dijous. Empire of the Sun ha d’estar ben agraït a Roof Studios, responsables de l’art del videoclip i del similar anunci de cotxes que ha tornat a popularitzar un dels primers èxits de la parella “Walking on a Dream”, tant que fins i tot l’han inclòs també en el tracklist del seu nou “Two Vines”. El disc inclourà a més les col·laboracions de Lindsey Buckingham de Fleetwood Mac, i d’altres artistes de les antigues bandes de Prince i David Bowie.

Pedropiedra – “LLuvia sobre el mar”

Pedropiedra és un dels cantautors més actius de l’escena xilena. Després d’una llarga travessia per diferents projectes musicals com Tropiflaite, CHC, Yaia, i Hermanos Brothers (premiats per la MTV com a millor grup independent de la seva regió en 2003), als seus 38 anys Pedropiedra combina la seva carrera com a solista amb les seves aventures com a bateria de les bandes de Jorge González, Gepe i part de la Gira Mundial de 31 Minutos. “Lluvia sobre el mar” és el tercer senzill de “Ocho”, el seu quart àlbum en solitari, editat per Quemasucabeza. En “Ocho” Pedropiedra es re-inventa repassant el so dels 80, amb l’irresistible Pop Sintètic que ha fet que el seu nou senzill es coli en la nostra PlayList. El videoclip de “Lluvia sobre el mar” l’ha dirigit per Álvaro Díaz (31 minutos). Filmat a l’austral regió de Magallanes, amb postals de Tierra del Fuego i Punta Arenas, és un misteriós recorregut pels seus paratges.

Daniella Spalla – “Amor Difícil”

Daniela Spalla és una cantant, compositora i instrumentista nascuda a la ciutat de Córdoba (Argentina), però establerta a Mèxic des de 2013, on ha abraçat els seus majors èxits. El rock argentí dels anys 70s i 80s, però també el Rythm and Blues de Stevie Wonder i Otis Redding, van definir fortament el seu so de la seva primera etapa. Influències que va recollir en el seu àlbum debut, “Ahora Vienen Por Nosotros” (2014), que li va valer una nominació al Grammy Llatí com a Millor Nou Artista i va ser triat per iTunes Mèxic com el millor disc d’un artista nou. Actualment, Daniela es troba treballant en el seu proper material d’estudi, del que ja s’han desprès dos senzills “Prefiero Olvidarlo” “Amor Difícil”, que van debutar en els primers llocs del rànquing de vendes d’iTunes Mèxic. “Amor Difícil”, produït i co-escrit per Adan Jodorowsky, és tema ple de sentiments amb un so que et transporta directament a finals dels anys 70, i recorda a clàssics com “Soy un Truhán, Soy un Señor” de Julio Iglesias. El recent estrenat videoclip es va gravar en el Teatre de la República, a la Ciutat de Mèxic i l’ha dirigit Francisco Borrajo.

Meghan Trainor feat.Yo Gotti – “Better”

Una de les sorpreses més grans en el món del pop aquest any l’ha protagonitzat Meghan Trainor, que no només ha deixat de banda el ros del seu cabell, si no també els tons pastís del seu so. El seu segon àlbum, “Thank You”, publicat aquesta primavera, va resultar tan refrescant com irregular. Amb reminiscències al so pop de finals dels 90 combinades amb elements funk i dancehall, el disc ha donat per a senzills tan apetitosos com “NO” i “Me Too”. Ara publica un tercer senzill, un dels millors temes de l’àlbum, “Better”, amb la col·laboració del raper Yo Gotti. Amb ell, s’allunya encara més de la seva imatge encaramel·lada, i encara que no ha quallat tan bé en les llistes com els seus anteriors senzills, es mereix més que cap altre un lloc a la nostra PlayList. A més ve acompanyat d’un videoclip de gran factura dirigit per Tim Mattia i co-protagonitzat per Beau Bridges (“Los Descendientes”, “Max Payne”), que interpreta a un avi amb problemes d’alcoholisme.

Jamala – “1944”

Quatre mesos després de triomfar en el Festival d’Eurovisió, la cantant ucraïnès-tártara d’origen kirguís, Jamala, per fi estrena videoclip per a la cançó que l’ha catapultat, “1944”, un tema que parla sobre la deportació dels tàrtars de Crimea ocorreguda en la dècada dels anys 40 per la Unió Soviètica a les mans de Iósif Stalin. En aquest temps Jamala s’ha ocupat de donar forma al seu àlbum titulat també “1944”, compost per 8 cançons en Anglès i 3 en Ucraïnès, entre les que s’inclouen, a banda de la seva cançó estrella, d’altres tan fascinants com “Thank You” o “I’m Like bird”. El videoclip de “1944”, dirigit per Anatoliy Sachivko, ha estat rodat en una antiga base militar a la muntanya Tomatik, a la regió occidental Chernivtsi, i és un exercici de dansa i fotografia tan sentit com la seva cançó.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies