Sidetrack City y otras historias extraordinarias
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Després de sorprendre’ns amb la publicació de l’excel·lent Submundo, Autsaider Comics continua la seva tasca de recuperació de peces mestres del còmic underground amb Sidetrack City, també de Kaz, una incursió en un escenari urbà convertit en pura al·lucinació. 

Poden servir les drogues d’obrellaunes de la creativitat? És difícil saber-ho. De ben segur que el consum desordenat de substàncies diverses ha socarrimat alguns cervells privilegiats; alhora, també ens ha permès accedir a l’univers més delirant de ments ja de per si poc ortodoxes com la de Kazimieras G. Praupuolenis, més conegut com a Kaz, un il·lustrador i autor d’historietes nord-americà unit al millor del còmic underground de publicacions mítiques com Raw o Weirdo.

Sidetrack City y otras historias extraordinarias. Kaz. Autsaider Cómics.

Desenganyat amb la indústria del còmic, amb la qual amb prou feines aconseguia sobreviure, Kaz va decidir concentrar els seus esforços a guanyar-se la vida amb la il·lustració en la mateixa època en la qual, abatut per una ruptura sentimental, se’n va anar a viure amb un bon amic amb el qual va compartir lectures, música i viatges en LSD. Curiosament, aquestes memorables festes casolanes van ser l’incentiu per tornar al món del còmic.

Kaz reconeix que mai va ser capaç de dibuixar res sota els efectes de les drogues, però sí que, en ple viatge, va prendre notes que van servir d’inspiració per a la creació de les imprevisibles historietes que conformen Sidetrack City, una ciutat distorsionada i repleta de criatures mutants que, com ell mateix explica en els fragments de converses que serveixen de pròleg a aquest magnífic llibre, combinen el colossalisme alienant d’Albert Speer, els deliris expressionistes de Fritz Lang o Robert Wiene, el neogòtic gothamià o la mescla de pop i cyberpunk del Dal Tokyo de Gary Panter.

Sidetrack City y otras historias extraordinarias. Kaz. Autsaider Cómics.

A partir de llavors, Kaz va començar a escriure històries amb completa llibertat protagonitzades per diables massa sentimentals, peces de maquinària abandonades en un infern industrial i dones hiperdures com la Virus Slunk, devota del “licor canyero, l’heroïna extraforta i les parelles… mortes”. Sidetrack City es va convertir en la perfecta expressió d’una creativitat desbordant i desordenada, que enviava a norris el relat aristotèlic i les estratègies marquetinianes; una sèrie d’històries que entroncaven amb l’atemptat contra l’ordre lògic i moral que ja  abans van proposar els surrealistes i també el punk. Un no pot evitar imaginar-se les històries de Sidetrack City amb una banda sonora de Richard Hell –que de fet apareix citat pel mateix Kaz–, Television o Suicide. Si esteu farts dels tres actes, el famós viatge de l’heroi i la reproducció mimètica de la realitat, prepareu-vos per gaudir amb la lectura d’aquesta excel·lent mostra d’art alienígena; un deliri que, per una mòdica quantitat i molt menys risc, equival a un viatge en LSD.Editorial: Autsaider Cómics
Web editorial
Pàgines: 76
Preu: 17 €
Guió: Kaz
Dibuix: Kaz
Format: Cartoné, blanc i negre


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies