Catifa vermella, actors i actrius modats, crits, aplaudiments i càmeres preparades. La preestrena de la segona temporada de “Merlí” va tenir tots els elements que necessita la sèrie revelació de TV3 produïda per Veranda TV3. La ficció que ha fet que al jovent trobi “guai” un profe, i ni més ni menys, un de filosofia. Sí, Socrates, els presocràtics, Aristòtil… estan de moda.

merlí 2 temporada

La nova temporada

Comença el segon de Batxillerat a l’Institut Àngel Guimerà. Els alumnes reben el Merlí amb eufòria i ell entra pletòric al centre. Els Peripatètics han madurat una mica en general, però, en el fons, continuen sent els mateixos adolescents divertits i despistats que tothom ja coneix. A la colla s’hi afegeix una nova alumna, fet que generarà noves relacions dins del grup.

A la sala de professors, en canvi, el Merlí no és tan ben rebut. Per molt que l’Eugeni l’espera amb ganes de discutir, a tots dos els apareix un adversari comú: la Coralina, la nova cap d’estudis. Aquesta catedràtica de seixanta anys, esquerpa i autoritària, voldrà imposar el seu criteri i remourà tot el claustre de professors. El Merlí hi toparà de ple i el Toni haurà de fer tot el que pugui perquè hi hagi pau. La Coralina no serà l’única incorporació al claustre: el Millán, professor de castellà, i l’Elisenda, d’anglès, formaran part del nou equip docent.

A l’institut, el Merlí encara farà les classes de manera menys ortodoxa que a la primera temporada: s’endurà els alumnes a fer la classe fora de l’aula. Qualsevol indret, com ara un centre comercial, podrà servir al Merlí per explicar els filòsofs cínics, els estoics, Descartes, Hobbes o els presocràtics. Entre la nòmina de pensadors que s’incorporaran aquest curs s’hi trobaran algunes filòsofes, com Hipàrquia de Maronea.

Merlí 2 temporada

Merlí i les seves merlinades

Aquest curs, al Merlí se li complicarà força la vida en tots els àmbits: a casa, amb la parella i a la feina. La Calduch, que continua fent teatre, vol que el Merlí i el Bruno se’n vagin de casa, però el Merlí farà tot el possible per quedar-se, perquè ja li va bé viure amb la seva mare. La Gina vol que la relació amb el Merlí s’estabilitzi, però el Merlí li farà una proposta alternativa. Més endavant, la Gina coneixerà la Calduch i es faran amigues. I a l’Institut, la manera peculiar de fer classes del Merlí i, sobretot, la seva predisposició a ficar-se en la vida dels alumnes, més enllà de les qüestions estrictament acadèmiques, li crearà nous enfrontaments amb algun pare. Però l’os més dur de rosegar per al Merlí serà la Coralina, la nova cap d’estudis.

Merlí 2 temporada

Els Peripatètics de sempre i una més

Bruno (David Solans): Com que ha sortit de l’armari ja se sent alliberat, i, per tant, se’l veurà més feliç durant aquesta temporada. També trobarà a faltar el seu amor italià, que va conèixer a l’estiu i que va deixar a Roma.

Tània (Elisabeth Casanovas): Es tornarà a enamorar i s’ho agafarà d’una manera més madura.

Marc (Adrián Grossner): Coneixerem la seva família. El Marc pateix l’absència de la seva mare a casa, i es cuida molt del seu germà petit, el Pau.

Mònica (Júlia Creus): Veurem com evoluciona la seva relació amb el Joan, sobretot ara que encara no sap ningú que surten junts.

Joan (Albert Baró): Al Joan no li agradarà portar d’amagat que surt amb la Mònica, perquè n’està enamorat.

Gerard (Marcos Franz): Continua obsessionat amb la Mònica, i de sobte haurà de prendre una decisió important respecte a ella.

Pol (Carlos Cuevas): Els problemes econòmics a la seva família l’ofeguen. Es coneixerà el seu pare, amb qui té problemes de comunicació.

Berta (Candela Antón): Passa una època d’inseguretats. Per ella serà molt important com la veuen els altres.

Oliver (Iñaki Mur): La seva família està marcada per la mort d’un germà en un accident de moto.

Ivan (Pau Poch): Està intentant trobar el seu lloc a dins del grup de classe. Molt amic de l’Oliver, però és massa susceptible.

Oksana (Laia Manzanares): És la nova alumna de la classe de segon de Batxillerat. Té 18 anys i és adoptada a Ucraïna. Es nota que és més gran i que té més experiència que la resta. Les noies l’admiren i pels nois és molt atractiva. Des de bon principi es fixa en el Gerard, però ell només té ulls per a la Villamore. Li agrada embolicar la troca i sempre es mostra més experimentada que les altres noies, sobretot en qüestions sentimentals.

Merlí 2 temporada

Una temporada “collonuda”

Una mitjana de 561.000 espectadors per episodi i una quota de pantalla del 18’3%. Una de les sèries més vistes de TV3. Un fenomen que no succeïa des dels temps de “Polseres vermelles”. “Merlí” és un producte que ha tornat a atreure públic jove. El 15 % del públic de la sèrie, que representa un 43,3 % de quota, han estat joves de 13 a 24 anys. La sèrie ha introduït la reflexió des de l’entreteniment, amb la poderosa figura de Francesc Orella combinada amb una gran planter de nous talents.

El detalls de la segona temporada es van explicar en una roda de premsa prèvia a la preestrena del primer capítol en un Cinema Aribau ple a vessar de fans que havien aconseguit entrades per veure, abans que ningú, les noves aventures dels Peripatètics.

Héctor Lozano, el pare de la criatura televisiva, ha confessat que ja n’havia vist uns quants de capítols muntats. “Queden collonuts”, ha comentat orgullós. “No em vaig plantejar de bones a primeres fer-los més adults, simplement ha sortit així”, ha explicat. Sobre la temporada que es veurà a partir d’aquest dilluns a TV3, “s’ha volgut donar canya des del principi, va ‘in crescendo’ i acaba amb traca i focs artificials, i no us diré més”, ha confessat mantenint el misteri com a bon guionista.

“Jo tinc dos adolescents a casa i des que faig “Merlí”, em veuen d’una altra manera”, ha fet broma Eduard Cortés, el director de la sèrie. Ha confessat que ha estat una feina cansada però gratificant: “Espero que tot això es transformi en satisfacció per a l’espectador, en una temporada on s’ha superat el grau d’autoexigència”.

“Ha estat un privilegi i una sort caure en aquesta sèrie i en aquest personatge”, ha dit Francesc Orella. “Mai m’ho havia passat tan bé en una sèrie”, ha confessat l’actor que interpreta a Merlí Bergeron. “Aquesta segona temporada revalidarà l’èxit”, ha afirmat. “Hem trencat esquemes i captat el públic jove amb una sèrie que ensenya i que és engrescadora alhora”.

Pau Poch, l’actor que interpreta l’Ivan, ha explicat que un dia els Peripatètics es van presentar a casa d’Héctor Lozano amb “mono” de veure la sèrie. Van fer una marató de 5 hores de “Merlí” seguides. D’aquella jornada maratoniana van sortir adjectius com atrevida, sorprenent, necessària, agredolça, sacsejadora i “mereixedora d’una tercera temporada”. Per aquest jove actor ha estat “impressionant l’oportunitat d’estar en una sèrie que aporta tantes coses. Fa un any que no s’emet i la gent encara ens para, no per parlar de la sèrie, sinó per explicar-nos coses seves”.

“Estem orgullosos d’estar en aquest projecte”, ha explicat també Carlos Cuevas. És una sèrie on “estimes la gent amb qui treballes i tens ganes de tornar a la feina l’endemà”, ha confessat. Cuevas, que interpreta el Pol, el sorprèn molt més quan el paren pel carrer adults i li expliquen que la sèrie els ha servit per tractar alguns temes amb els seus fills.

Merlí 2 temporada

Dues generacions enfront de la petita pantalla

Ho havia comentat Carlos Cuevas en la roda de premsa i quedava patent en la catifa vermella. “Merlí” és una sèrie que aborda l’adolescència des de l’Institut però també des de la filosofia, des de les idees, des del pensament. I “Merlí” aconsegueix que un producte sigui vist per dues generacions que, generalment, estan en peu de guerra. L’adolescència és una època de creixement, d’autoconeixement, d’experiment però també de rebel·lia a l’hora de buscar el propi jo.

A la catifa es podien veure un munt d’adolescents, sobretot noies, mòbil en mà a la captura de la selfie perfecta que penjar a les xarxes. Curiosament també s’hi veien pares i mares, pacients, acompanyants però que aquest cop, també feia gràcia la foto amb Francesc Orella. I el punt de connexió que genera una sèrie que poden compartir pares i fills és el que dóna a “Merlí” el valor diferencial de ser un producte serveix com a camp neutral per trobar-s’hi, per parlar de temes diversos… i parlar en l’època on no s’aixeca la mirada del mòbil, el portàtil o la tablet és una meravella.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies