M.I.A. – “Go Off”

Després de la nostra aturada estiuenca, tornem a omplir La Finestra Digital de música amb una nova PlayList. Un estiu intens, musicalment parlant, que ens ho ha posat dificil a l’hora d’escollir només 8 temes per inaugurar temporada. Això sí, M.I.A. no hi podia faltar. Aquest divendres publicava el seu cinquè àlbum, “A.I.M.”, que ens moríem de ganes de sentir, sobretot després d’escoltar el seu primer senzill “Go Off”, produït per Skrillex i Blaqstarr, encara que amb prou feines es noti la mà del primer. M.I.A. 100% amb els seus sufocants ritmes de sonoritat arábica i lletra reivindicativa, que resumeix molt bé el que podem trobar en l’àlbum. M.I.A. torna a tirar de les seves pròpies experiències per cantar-nos sobre immigració, política i maternitat. Com a curiositat cal esmentar el remix que Diplo ha fet del segon senzill “Bird Song” (inclòs com a bonus track en la versió deluxe del disc), i la participació de Zayn en el tema “Feedun”, un altre dels millors del disc i un gran tant que s’anota l’ex One Direction, que no para de sorprendre’ns des que va abandonar la boyband.

PARRI$ – “Nasty”

Si pronuncio el nom de Parris Goebel poden passar dues coses, o que us quedeu igual o que alceu la mirada al cel com un devot en nomenar a una divinitat. I és que pels apassionats del ball, Parris Goebel és una deessa! Els que l’hem pogut veure en directe amb la seva “The Royal Family” la venerarem sempre com a tal. Amb tan sols 24 anys aquesta dona de Nova Zelanda no para d’acumular èxits, tant en campionats de Hip-Hop, com a nivell professional, treballant per Nicki Minaj, Janet Jackson o Jennifer Lopez. Si us parlo de Justin Bieber i el seu videoclip de “Sorry” potser us comenci a sonar alguna cosa. I és que no podem estar més agraïts a Bieber, tant per decidir no sortir en el susdit videoclip, com per comptar amb Parris Goebel i el seu cos de ball per protagonitzar-lo. Ara, la coreògrafa es llança al món de la música amb el nom artístic de Parri$. De moment ha publicat dos temes, “Friday” i “Nasty”, en els que es nota moltíssim quins són els seus referents, Missy Elliot sobretot. Tots dos s’inclouran en el seu EP “Run & Tell Your Friends”, amb data prevista de publicació el proper 17 d’Octubre. El video per “Nasty” és una peça coreogràfica espectacular. Rodada en una granja de Nova Zelanda, Parri$ i companyia es posen les seves vestimentes a base de pells i colors neutres per posar-se “so so nasty” en caure el dia.

Sia feat. Kendrick Lamar – “The Greatest”

Sia torna a fer servir la seva màquina de fer èxits com a xurros (la mateixa que porta utilitzant en els seus dos darrers discos) per fer un homenatge a les víctimes de la tragèdia d’Orlando i a favor dels drets LGBT. Un tema que sorgeix de manera independent als senzills del seu recent “This Is Acting” – encara amb “Cheap Thrills” sonant com a èxit de l’estiu- i que ve acompanyat per un impactant videoclip, protagonitzat per la seva mini-jo dansaire Maddie Zieggler, la mateixa que estem veient créixer amb “Chandelier”“Elastic Heart”“Big Girls Cry” i “Cheap Thrills”. El tàndem el completen el coreògraf Ryan Heffington, i Daniel Askill codirigint el video al costat de Sia. El raper Kendrick Lamar posa el seu gra de sorra amb uns versos per al tema. Versos que curiosament desapareixen en la mescla pel video.

Ariana Grande feat. Nicki Minaj – “Side To Side”

Si no teníem suficient amb aquest calorós inici de setembre, Ariana Grande es proposa fer-nos suar encara més amb el seu nou senzill a ritme de Reggea, “Side to Side”. Acompanyada de Nicki Minaj, la petita Grande va presentar el tema en els darrers MTV Video Music Awards pujada en una bici de spinning. Mal assumpte, i és que la veu de la Grande sonava més ofegada que la de Dory parlant en balleno, i el cul de la Minaj es va convertir en la veritable sensació de l’actuació. El videoclip no va trigar a sortir. Dirigit per Hannah Lux David, autora de diversos videos per a ambdues cantants, el clip presenta a Ariana en un gym, suant poc però d’allò més “hot”, en una suggeridora sessió de spinning, donant-li al boxing, prenent una refrescant dutxa i pegant-se una sauna amb Nicki i un bon grapat de toy boys. “Side to Side” és el tercer senzill extret de “Dangerous Woman”, el tercer i millor disc de Ariana Grande fins avui.

Tom Chaplin – “Quicksand”

Després d’haver aconseguit cert èxit en el panorama poper amb 4 discos, els britànics Keane anunciaren al 2013 que se separaven per que els seus membres poguessin emprendre diferents projectes personals. I ara, 3 anys després, el que era el seu cantant, Tom Chaplin, ens ha volgut fer partíceps de en què ha estat treballant: un disc que es dirà “The wave” i del qual ja hem sentit dos talls, “Hardened heart” i “Quicksand”. Dos singles, sobretot aquest darrer, carregats d’experiencies personals, tant eficaços com voluntariosos, que ens retroben amb el millor de la veu dels Keane, portant-la un punt més amunt del què la recordavem integrada en la seva anterior banda.

Wilco – “Someone to Lose”

Uns que no se separen sino que acaben d’assolir la fita dels 10 discs publicats son els nordamericans Wilco. I amb, Schmilco, un àlbum on deixen de banda la part més experimental per aprofundir en el seu so més accessible tornen a enganxar-nos a la seva acústica subtil i a estones quasi mística conduida per la veu de Jeff Tweedy. “If I ever was a child“, “Cry all day” o “Someone to lose” són alguns dels temes on aboquen records i experiencies personals sobre melodies reposades i amb un punt de nostalgia.

Alter Bridge – “Show Me a Leader”

I ara posem-nos guitarrers. S’acosta per fi un dels retorns en forma de nou disc que esperava amb més expectació per aquest any, la dels nordamericans Alter Bridge. I si parlem de guitarres, un nom que brilla en aquest apartat és el de Mark Tremonti. Sumem-hi la veu única de Myles Kennedy, el baix impecable de Brian Marshall i la contundent bateria de Scott Philips i ja tenim una de les bandes que més alegries ens dóna als rockers cada cop que treuen nou àlbum, ja es digui “One day remains” (2004), “Blackbird” (2007) o “Fortess” (2013). El 7 d’octubre és el dia que per fi podrem escoltar sencer el disc “The last hero”. De moment ens conformem amb aquest single d’adelantament que ens retorna uns AB en plena forma, i amb anar-nos mirant amb ansia les entrades per veure’ls en directe quan aterrin al nostre pais a principis de novembre.

Metallica – “Hardwired”

I parlant d’esperats retorns, un altre que mereix majúscules i subratllat és el de Metallica. Després d’uns anys extranys i convulsos en la seva trajectòria, en ple estiu ens deixaven caure una bomba anomenada “Hardwired” com a preludi d’un nou disc que arrivarà a mitjans de novembre, “Hardwired… to self-destruction”. Un tema que han aplaudit els fans de la banda i fins i tot n’ha recuperat uns quants que els últims temps se n’havien desenganxat. No en va aquesta “Hardwired” és exactament el single que els calia a Metallica, un tema capaç de combinar la força del seu estil dels 80 amb una producció del nou segle (cosa que havien descuidat als seus dos darrers discs). Hi destaca l’enèrgica bateria de Lars Ulrich, un ball de guitarres que no li perden el ritme i una veu en plena forma de James Hetfield que se sobreposa a tot. I a més ve acompanyat d’excel.lents noticies en forma de rumors d’una gira que els portaria a fer-nos un parell de visites l’any que ve.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X