En un palmarès molt repartit, 8 pel.lícules sobre 20 participants s’han endut algun premi oficial, el jurat presidit per Sam Mendes ha decidit destacar amb el Lleó d’Or ‘The Woman Who Left’ del filipí Lav Diaz. Amb aquest premi, el director completa una ratxa que va començar el 2014 a Locarno, on va guanyar el Lleopard d’Or amb ‘From What Is Before’, va seguir a la Berlinale de 2016 amb el Premi Alfred Bauer per la seva pel.lícula de més de 8 hores de durada, ‘A Lullaby to the Sorrowful Mistery’ i remata amb aquest Lleó d’Or. Un premi molt aplaudit per la cinefilia més militant per recolzament que suposa a un cinema de difícil accés a les sales comercials i que troba en els festivals i en els programadors alternatius la única oportunitat de ser vist.

El Gran Premi del Jurat ha estat per ‘Nocturnal Animals’ de Tom Ford amb Amy Adams i Jake Gyllenhaal, fallida adaptació de la novel.la ‘Tres noches’ d’Austin Wright.

Tom Ford

També han provocat divisió d’opinions entre la premsa els dos guanyadors del Lleó de Plata al Millor Director: el mexicà Amat Escalante per ‘La Región Salvaje’ que va guanyar el mateix premi al Festival de Canes de 2013 i el rus Andrei Konchalovsky per ‘Paradise’ que repeteix el premi que es va emportar a la Mostra de 2014 per ‘El cartero de las noches blancas’.

Amat Escalante

Una de les favorites de la crítica, la nordamericana ‘La La Land’ de Damien Chazelle que va inaugurar aquesta edició, s’ha hagut de conformar amb la Copa Volpi per Emma Stone, magnífica protagonista d’aquest brillant musical. El premi al Millor Actor ha estat per l’argentí Oscar Martínez per ‘El ciudadano ilustre’ de Mariano Cohn i Gastón Duprat (guanyador de la Conxa de Plata de 2008 del festival de San Sebastián per ‘El nido vacío’), indubtablement el millor de la pel.lícula.

Oscar Martínez

No obstant, sembla poc premi el del Millor Guió per ‘Jackie’ de Pablo Larraín que figurava a moltes travesses com una de les favorites. Precisament el contrari que passava amb ‘The Bad Batch’ d’Ana Lily Amirpour, una de las majors decepcions d’aquesta Mostra i a la que el jurat ha entregat el seu Premi Especial en una decisió molt qüestionada per la crítica que ha seguit el festival.

El premi FIPRESCI de la crítica ha estat per la francesa ‘Une Vie’ de Stéphane Brizé, en la meva opinió la millor pel.lícula que s’ha pogut veure en aquesta 73 edició del Festival de Venècia.

El premi a la millor actriu de la secció Orizzonti ha estat otorgat a Ruth Diaz per ‘Tarde para la ira’, debut a la direcció de Raul Arévalo i que ja es pot veure a les sales de cinema.

Principals premis del festival:

Competició Venezia73
Lleón d’Or: THE WOMAN WHO LEFT de Lav Diaz
Lleón de Plata Gran Premi del Jurat: NOCTURNAL ANIMALS de Tom Ford
Lleón de Plata al millor director: Amat Escalante per LA REGIÓN SALVAJE i Andrei Konchalovsky per PARADISE
Copa Volpi a la millor actriu: Emma Stone per LA LA LAND de Damien Chazelle
Copa Volpi al millor actor: Oscar Martínez per EL CIUDADANO ILUSTRE de Mariano Cohn i Gastón Duprat
Millor guió: Noah Oppenheim por JACKIE de Pablo Larraín
Premi Especial del Jurat: THE BAD BATCH de Ana Lily Amirpour
Premi Marcelo Mastroianni al millor intèrpret emergent: Paula Beer per FRANTZ de François Ozon

Secció Orizzonti:
Millor pel.lícula: LIBERAMI de Federica di Giacomo
Millor directora: Fien Troch per HOME
Premi Especial del Jurat: BIG BIG WORLD per Reha Erdem
Millor actriu: Ruth Díaz per TARDE PARA LA IRA de Raúl Arévalo
Millor actor: Nuno Lopes per SAO JORGE de Marco Martins
Millor guió: Wang Bing per BITTER MONEY
Millor curt: LA VOZ PERDIDA de Marcelo Martinessi

Premi Luigi de Laurentis a la millor ópera prima per ’THE LAST OF US’ d’Ala Eddine Slim

Premis FIPRESCI:
Competició. ‘UNE VIE’ de Stépahne Brizé
Paral.leles: KÉKSZAKÁLLÚ de Gastón Solnicki

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies