Bat Boy
7Valoració

Edicions La Cúpula reedita, aquesta vegada en edició rústica, un dels seus integrals que molt encertadament ha dedicat a l’agitat món de Peter Bagge (“Sundando Tinta”, “Odio”,“Todo el mundo es imbécil”). Es tracta de “Bat Boy”, una compilació que inclou totes les històries que aquest noi-ratpenat va protagonitzar a les pàgines del Weekly World News en el seu moment.

Nascut a Westchenter Country (Nova York) l’any 1957, Bagge porta més de trenta anys en això del còmic. Matriculat en la School of Visual Art de Nova York l’any 1977, Bagge va entrar en contacte amb publicacions com Punk, Screw, High Times o Weirdo, i autors de la mida de Robert Crumb o John Holmstrom. L’any 1985, sota l’editorial Fantagraphics, naixia Neat Stuff (que a Espanya es va titular Mundo Idiota), una mena d’antologia en el que es donaven la mà diversos personatges, com Studs Kirby, Girly Girl o la familia Bradely, en històries completament diferents. Però el seu major èxit vingué de la mà de Hate (Odio), que va començar a publicar-se la primavera del 1990, venent-se gairebé 30.000 exemplars per número i que encara avui s’edita en una versió anual.

El volum que ara ens ocupa, Bat Boy, recopila per primera vegada en una edició de luxe en tapa dura i fulles de gramatge considerat, les consagrades tires del seu personatge Bat Boy, que originàriament aparegueren entre el 2004 i el 2005 en el desaparegut Weekly World News. Una bona oportunitat per retrobar-se amb l’humor boig i carregat de sana estupidesa made in Bagge.

Tot i que es tracta d’una recopilació de tires còmiques, aquestes tenen una continuïtat i es poden gaudir per tant com una única història, la de Bat Boy des de la seva fita a la Casa Blanca com a president dels Estats Units, fins la creació del seu propi país, tot passant per la seva adopció per part de la primera dama Martha Stewarts o el seu romanç amb Beyoncé Knowles.

Vinyetes de "Bat Boy" de Peter Bagge.

Molts són els personatges que hi apareixen caricaturitzats, des del llavors president Bush i la seva secretària Condoleezza Rice, fins les televisives Oprah Winfrey, Martha Stewart o Rossie O’Donell, o fins i tot Michael Jackson, que no surt gaire ben parat. De fet el grup de primeres dames d’en Bat Boy president està format per dones tan populars com Lindsay Lohan, Hilary Duff, Lil’ Kim, Christina Aguilera o Beyoncé, de la que descobrim la seva procedència “Sasquatch”.

Personatges vistos des d’una perspectiva ben distorsionada que funcionen com a peces d’un sòl mecanisme que funciona a gran velocitat, de manera frenètica, sense deixar temps per a reflexions. I és que Bagge més que reflexionar prefereix la  sorpresa, i no hi ha res millor que sorprendre’s rient-se d’una realitat a través de la seva distorsió. Una visió del món perfilada a través d’una veu en off al més pur estil dels dibuixos de la Hanna-Barbera, i del traç gruixut de Bagge. Un traç ple d’una expressivitat que arriba als seus màxims en el tendre, nerviós, atractiu, odiós, …personatge de Bat Boy.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 88
Preu: 11,90 €
Guió: Peter Bagge
Dibuix: Peter Bagge
Format: Cartoné, 24x17, blanc i negre
ISBN: 9788416400188


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies