Batman: Gótico
9Valoració
Puntuació dels lectors: (3 Vots)
7.2

“Mr. Whisper, l’home sense ombra, va ser brutalment assassinat 20 anys enrere, i tot i així ha tornat d’alguna manera inexplicable. Ara l’enigmàtica figura persegueix als senyors del crim de Gotham City, i els està matant d’un en un. Amb els baixos fons de Gotham immersos en el caos, el Cavaller Fosc es veu impel·lit a enfrontar-se a Mr. Whisper només per descobrir que aquest assassí immortal posseeix un vincle aterridor amb la infància de Bruce Wayne.”

És un misteri com pot ser que un personatge que a primera vista sembla tan senzill, pugui ser objecte de tantes trames, arguments i històries diferents. Batman és potser l’únic personatge heroic del món del còmic que pot presumir de no repetir històries i de tenir sempre les millors i més originals trames dins de la seva competència editorial. El personatge sembla tenir sempre alguna cosa que explicar, com si se’ns volgués demostrar que mai en podrem tenir prou d’ell.

I això semblen voler demostrar-nos el guionista Grant Morrison i el dibuixant Klaus Janson, un tàndem de 10 que aconsegueixen crear una història inexplicablement captivadora que no deixa escapar al lector. I és que encara que Batman: Gótico es pot qualificar d’obra de culte dins del cànon del personatge, un pot veure que no és una de les quals s’introduirien en el Top 10. Tot i així, té una màgia indescriptible que fa que l’espectador obri el còmic i no el vulgui deixar anar fins que no acabi de llegir les seves 144 pàgines repletes d’acció i misteri.

GRANDES AUTORES DE BATMAN: GRANT MORRISON - GÓTICO

Grant Morrison escriu un guió sense fissures en el qual Batman veurà units el seu passat i el seu present de nou per poder lluitar contra una figura maligna que el turmentarà fins a poder acabar amb ell. Una història de llegendes, tractes diabòlics, màfia i heroïcitat, tot barrejat en el que denominen els autors un “Romanç en cinc volums”. Fantasia i realitat s’uneixen en una novel·la gràfica que millora amb cadascun d’aquests volums i que fa creïble l’increïble.

La manera en com Klaus Janson utilitza el seu llapis i el seu talent són incomparables, atorgant una expressivitat i dramatisme al personatge protagonista com cap altre dibuixant ha aconseguit fer. Sense la necessitat de perfecció pictòrica ni d’un grafisme detallat, Janson regala a l’audiència una peça d’art a cada pàgina, amb un ritme i una intriga palpables en cada traç que encaixen perfectament amb el que explica Morrison.

En resum, obtenir Batman: Gótico no és, ni per casualitat, un error. És, més aviat, una de les millors decisions que podrien prendre per seguir amb la seva col·lecció de novel·les de culte de tan volgut i interessant personatge. Una peça única que sobresurt per la seva unicitatEditorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 144
Preu: 15,95 €
Guió: Grant Morrison
Dibuix: Klaus Janson
Format: Cartoné, 144 págs. A color.
ISBN: 978-84-16711-22-2
Edició Original: Legends of the Dark Knight núms. 6 a 10 USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies