Voyeur
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Amb notable sentit de l’oportunitat, Dibbuks recopila i edita l’extraordinària sèrie d’historietes eròtiques que Horacio Altuna va oferir als lectors de Playboy durant la dècada dels noranta; una selecció dels relats que tancaven la revista amb la subtilesa i explosivitat característiques de l’historietista argentí.

Per molts conegut a casa nostra per Familia Tipus, la tira diària que publicava a El Periódico de Catalunya, Altuna és un dels il·lustradors eròtics més rellevants de l’escena internacional. Sempre a cavall entre l’Argentina -de la qual n’és natural- i Espanya, l’autor es va consagrar durant les dècades dels vuitanta i els noranta gràcies a treballs tan destacats com Chances, fosquíssima obra de ciència ficció  amb la que va aconseguir el premi Yellow Kid del Saló Lucca al millor Autor Internacional. De tall marcadament social, Chances retratava amb pessimisme una societat dividida en dues zones (l’A i la B) habitades per rics i pobres on la sordidesa d’aquesta última obria les portes a la presentació de minuciosos escenaris de corrupció física i moral.

Amb Voyeur, les quatre pàgines que Playboy reservava pel final de la revista, Altuna canviava de registre però conservava bona part del missatge que convida al lector a prendre consciència de si mateix, en aquest cas a partir de l’exploració psicològica de les pròpies fantasies. Al pròleg de la present edició, l’aleshores director de la revista descriu el contingut de l’obra com un recull de ‘somnis eròtics, de voyeurs imprevistos i fantasies pertorbadores capaces d’excitar el més cast dels mortals’. I així és tal com és: homes de classe mitja, escenaris domèstics gens irreconeixibles, plantejaments improbables i alhora mil vegades pensats…i dones: fortes i exuberants, desacomplexades, descarades, ‘disposades’, assenyala el propi Córdoba, ‘a gaudir del seu cos com si el món tingués les hores comptades’.

Voyeur (Dibbuks) - Horacio Altuna

Una parella jove: ell té deutes perquè juga i té por de rebre una pallissa; o et prostitueixes, o et deixo aquí plantada, l’amenaça; i ella ho fa, d’entrada amb vergonya i a contracor; cinc minuts que en són quinze i després mitja hora. ‘¡Una hora y diez minutos!’, pensa ell mentre espera en una cantonada propera. ‘¡Me forro, tío! ¡De esta me forro!’ Però ella torna sense diners: ‘Le fié cien por un completo’. I el dia següent vol repetir. Entremig, una esplèndida escena eròtica, curosa, pausada, enquadrada com mai no ho aconseguiria cap càmera.

Explica Córdoba que, juntament amb el desplegable amb la imatge de la Playmate del mes, les històries d’Altuna eren el bé més preuat per als consumidors de la revista. Ara reapareixen recopilades, amb un nou format i una magnífica edició per recuperar de la millor manera un clàssic de la il·lustració eròtica contemporània.Editorial: Dibbuks
Web editorial
Pàgines: 120
Preu: 24 €
Guió: Horacio Altuna
Dibuix: Horacio Altuna
Format: 22 x 30 cm, cartoné, color
ISBN: 978-84-16507-57-3


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X