"El método 15/33" de Shannon Kirk
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Imagineu a una noia de setze anys, embarassada i vulnerable, a qui acaben d’arrencar de la tranquil·litat de la seva llar per llançar-la dins d’una furgoneta atrotinada. Raptada … Sola … Terroritzada. Ara, oblideu-vos d’ella.

Imagineu en canvi a una prodigiosa manipuladora de setze anys que, des dels primers instants del seu segrest, se centra, amb tanta serenitat com determinació, en dues coses: salvar el nen que porta en el seu si i venjar-se.

Hi ha pocs thrillers que, a hores d’ara, puguin sorprendre. El cas és que “El método 15/33” ho fa. No només per la manera que està escrit focalitzant la història des de dos punts de vista amb la seva veu particular i ben diferenciada.  Tampoc perquè atrapi a nivells que no la puguis deixar de llegir. Ho aconsegueix sobretot i per sobre de tot per la creació d’un personatge que sembla d’una manera i és diametralment oposat al que un espera des del minut zero. La nostra noieta segrestada està lluny de ser la víctima. En qualsevol altre llibre podria haver estat una psicòpata assassina freda i calculadora, però aquí només mira de sobreviure i salvar al seu fill. Té algun punt de connexió amb la Lisbeth Salander, aquesta fragilitat aparent que amaga una ment prodigiosa i perillosa.

Metòdica i calculadora, la protagonista posarà a punt un pla organitzat de manera gairebé científica en què res està lliurat a l’atzar. La seva fèrria voluntat i el seu enginy seran els seus millors armes contra la brutalitat dels seus raptors, i l’únic que li falta per fer és esperar el moment ideal per llançar el seu atac.

La perspectiva de la història des del punt de vista de l’agent de l’FBI, Roger Liu, no només posa al lector al costat de la víctima sinó que el fa testimoni del procés de resolució.

En el seu debut literari Shannon Kirk, premi National Indie Excellence per a la millor novel·la de suspens de 2015, construeix un relat trepidant, amb uns bons punts de gir amb els que sorprèn i deixa amb l’ai al cor al lector. El desenllaç ofereix una imatge final de la protagonista que ve podria convertir-la en protagonista d’una sèrie.Editorial: Ediciones B
Web editorial
ISBN: 978-84-666-5878-2
Pàgines: 368
Preu: 17.50 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies