Punzadas de fantasmas
5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Junji Ito és un dels autors més reconeguts del manga de terror actual. Amb obres tan notables com “Black Paradox”, “Uzumaki”, “Tomie” o “Gyo” ha fet volar les ments de milers de lectors que agraeixen la regular publicació de les seves obres en castellà. Hi ha també un bon nombre d’històries curtes que complementen algunes de les seves obres anteriorment comentades o que busquem per internet en molts dels fòrums dedicats a l’autor. Els seus protagonistes solen ser adolescents com els suïcides que s’enfronten als seus dopplelgänger o aquells que s’enamoren de certa femme fatale. Sempre hi ha una gran carnalitat en la seva obra, de tall molt físic que no evita la monstruositat i és especialment famós per utilitzar recursos molt propers al surrealisme, girs impossibles que quedarien ridículs en unes altres mans. 

Dit això, és d’agrair que ECC tingui en compte als soferts col·leccionistes de còmic japonès, tan acostumats al fet que deixin les seves obres a mig editar o que els resulta impossible conèixer tots els aspectes del seu creador favorit ja que solament s’acaba publicant un percentatge molt petit de l’obra de l’autor en qüestió. Dic tot això perquè, diguem-ho ja, “Punzadas de fantasmas” no és un manga de Junji Ito.

Per què no estic parlant malament del que sembla un truc editorial per colar-nos una obra aliena? Doncs perquè sóc molt fan de Junji Ito i agraeixo que es publiqui tot el que caigui a les mans dels editors del nostre país.

"Punzadas de Fantasmas" (Kai, sasu 怪、刺す) de Hirokatsu Kihara, Junji Ito [ECC Ediciones].

Si no t’has llegit gens d’ell i vols apropar-te per primera vegada a la seva obra escull qualsevol dels títols que he comentat en el primer paràgraf. Si ja coneixes a l’autor i et compraries fins a un tovalló signat per Ito, llegeix el següent paràgraf (sempre he volgut escriure això, gràcies per la meva infància Timun Mas).

En realitat, “Punzadas de Fantasmas” és un recopilatori de contes breus de terror recopilats per Hirokatsu Kihara en la revista Gekkan Shônen Sunday, influenciat per Edogawa Rampo i Lafcadio Hearn la veritat és que la brevetat de cada història i el tòpic d’alguns aspectes impedeixen al lector aprofundir i arribar a experimentar el que sembla que vol transmetre l’autor. Les il·lustracions de Junji Ito ajuden a donar un salt de qualitat al conjunt. Hi ha de tot, però a mi m’han agradat molt “La cara” i “Labios”. En ser una commemoració d’aquesta publicació, Junji Ito ha adaptat al format historieta l’últim conte, “Viaje de graduación en verano”.

En definitiva una obra irregular que farà la delícia dels completistes (entre els quals m’incloc) però que no seria el més indicat pels qui vulguin apropar-se a l’art de Junji Ito i les seves noies d’ulls tristos.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 112
Preu: 4,95 €
Guió: Hirokatsu Kihara, Junji Ito
Dibuix: Junji Ito
Format: Rústica, blanc i negre, 10,8 x 19,
Edició Original: Kai, sasu 怪、刺す
ISBN: 978-84-16711-51-2


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies