María lloró sobre los pies de Jesús
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ediciones La Cúpula aposta definitivament pel talent de l’historietista canadenc Chester Brown i després de la reedició d’El Playboy publica ara l’extraordinària María lloró sobre los pies de Jesús, una polèmica novel·la gràfica que adapta, en clau apòcrifa, una sèrie de passatges bíblics.

A Chester Brown l’encurioseix la decisió de Sant Mateu d’incloure al seu evangeli noms com els de Rut, Tamar, Betsabé o Rahan, totes elles dones vinculades, directament o indirecta, a la pràctica de la prostitució. Sempre interessat en assumptes de caire bíblic, Brown va entendre que aquesta inclusió era, alhora, una manera vetllada d’insinuar que la mare de Jesús havia tingut un “comportament sexual no convencional”.

María lloró… rescata els relats d’aquestes quatre dones i en fa una revisió que emfatitza la singularitat de les seves accions, representades a l’obra com exemples històrics de coratge, dignitat i apoderament. Compromès amb la seva pròpia religiositat (de la qual n’és confés declarat), Brown desplega a través d’aquesta reinterpretació de textos bíblics un argumentari que mira de trobar resposta al rebuig social que existeix, encara avui, envers la prostitució. A partir de la relectura d’una sèrie d’escrits apòcrifs, recupera la idea segons la qual la desobediència a la voluntat de Déu no tan sols no és castigada per l’ésser diví sinó que és part essencial del seu missatge. A l’epíleg, cita el filòsof Yoram Hazoni: ‘Dios admira y aprecia a quienes desafían el dercreto de la historia y se atreven a mejorar las cosas por sí mismos […] de un modo que contradice el orden creado para ellos […] por el propio Dios. De hecho, debemos entender que sólo estos individuos obtienen la bendición de Dios’.

María lloró sobre los pies de Jesús (La Cúpula) - Chester Brown

No hi manca la ineludible comicitat que de forma fabulosament dosificada destil·len les obres de l’autor. Des de la inclusió d’un capítol dedicat al propi Sant Mateu i el seu enginyós pla per introduir Betsabé i companyia al seu evangeli, fins a la reinterpretació de la Paràbola dels talents amb un singular final on només l’esclau puteru rep l’abraçada i els elogis del seu amo, tot plegat passant per les sensacionals escenes d’erotisme frugal (com la d’Onan i Tamar, on el primer evita escorre’s a dins d’ella a fi de cobrar una herència).

Una curosa edició i una heterodoxa però pulcre proposta compositiva completen l’elenc d’encerts d’un títol imprescindible per recuperar la fe en…Chester Brown.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 288
Preu: 17,90 €
Guió: Chester Brown
Dibuix: Chester Brown
Format: Rústica, blanc i negre, 10,8 x 19,
Edició Original: Mary Wept over the Feet of Jesus
ISBN: 9788416400379

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies