Los mitos de Cthulhu de Lovecraft
9Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
9.7

Es reedita un material històric, perdut en foscos calaixos sota la custòdia d’entitats preternaturals (sap Déu en quines dimensions espai-temporals) per gran alegria de les criatures, mortes però somiadores, que esperen poder gaudir d’unes petites mossegades de satisfacció perversa.

Les peripècies que han passat aquestes pàgines per veure la llum en el seu format original, enllacen amb el nus principal de moltes de les històries de Los Mitos de Cthulhu. Els Fats i els Déus es confabulen per evitar que les veritables històries i orígens de la Humanitat surtin al coneixement, perquè encara que hi ha gent que de vegades veu morts ningú és capaç de portar-los posats.

La interpretació que fa Esteban Maroto de les tres històries de l’univers primigeni elucubrat per Lovecraft, és espartana, escarida, estricta, però no per això menys potent i hipnòtica.

La narrativa de Lovecraft es basa en terrors que la nostra ment conscient bloqueja, perquè la fràgil ment de l’ésser humà no és capaç d’absorbir la maldat còsmica extra dimensional que representa.

Aleshores, com dibuixar el terror? Com representar l’abjecta por al desconegut que s’intueix per darrere de la porta?

En totes les històries de terror sempre hi ha una porta tancada que deixa entreveure una llum per les seves escletxes. Què fan els esperits i dimonis darrere d’aquesta porta? Fotocòpies?

Los mitos de Cthulhu de Lovecraft por Esteban Maroto

Maroto opta per un dibuix descriptiu, sense floritures, controlant l’ombra i la llum de forma espectacularment simple, però efectiva.

Descriu monumentals ciutats perdudes en deserts insondables de forma majestuosa i baixa a les profundes coves marines plenes d’humitat i tenebres de forma repulsiva.

I remata amb la història somiada per tots els seguidors del Circulo de Providence. Qui, en els seus més foscos malsons, no ha pujat mai pels penya-segats d’angles impossibles de R’lyeh ensumant com Cthulhu ens espera somiant?

Com un martell inmisericorde, el dibuix descarnat ens llança a les gargamelles dels més materialistes contes de terror entreteixits per Lovecraft com en un viatge iniciàtic guiat per un ànima desgraciada que ha sucumbit a coses que l’ésser humà no hauria de ser capaç d’imaginar.

El resultat és demoledor, cada pàgina pesa més que l’anterior, les imatges s’amunteguen en la retina i les mans es van convertint en tentacles que van aletejant pesadament per les vinyetes fins a arribar al final i veure que el boig que ens va explicar la història ja estava mort quan va començar a viure-la.

“Porque no está muerto lo que puede vivir eternamente y con los evos extraños hasta la propia muerte puede llegar a morir”Editorial: Planeta Cómic
Web editorial
Pàgines: 88
Preu: 14,95 €
Guió: Esteban Maroto Torres
Dibuix: Esteban Maroto Torres
Format: Cartoné, blanc i negre


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies