Iba en serio
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El Teatre Tívoli acull del 14 al 31 de juliol “Iba en serio”, el debut teatral de Jorge Javier Vázquez acompanyat per Kiti Mánver, un espectacle musical que gira al voltant de la vida del seu actor protagonista.

L’obra és una adaptació de la primera novel·la de Vázquez, “La vida iba en serio”, una visió novelada de la seva vida, de la seva arribada a Madrid i de la seva carrera professional. En aquesta versió teatral, Juan Carlos Rubio (escriptor i director) ha triat alguns d’aquests moments i els ha portat a escena, amb la particularitat que s’han afegit cançons perquè els actors explotin tant els seus talents dramàtics com musicals.

En les gairebé dues hores d’espectacle, Jorge Javier és el protagonista pràcticament absolut. La història comença amb ell visitant a una psicòloga per consultar-li sobre un somni recurrent. Això propicia que comenci un viatge per la seva vida, per descobrir les raons que s’amaguen darrere d’aquest somni. Aquest recorregut s’estendrà des de just abans de néixer fins als 27 anys, edat en la qual mor el seu pare. L’actriu Kiti Mánver fa de la seva mare i els dos interactuen en diferents etapes tant de nen com d’adult. L’obra passa per moments còmics i uns altres més dramàtics, sent el punt culminant d’aquests la mort del pare de Jorge Javier Vázquez. L’actor/presentador es mou bastant bé per l’escenari, sorprenentment bé donada la seva limitada experiència i l’envergadura del projecte, però resol millor els moments còmics que els dramàtics, parts en les quals se li noten encara certes mancance i falta d’experiència. Afortunadament, té al seu costat a Mánver que sap emplenar aquests buits i aportar emoció a moments que la necessiten.

La part musical la componen cançons que han anat marcant la seva vida en diferents moments i estan recolzades per tres ballarins que canten i ballen. Jorge Javier i Kiti són correctes com a cantants, no despunten però ho fan prou ben com para no treure a l’espectador de l’obra, un risc que sempre està allà a l’hora de posar en escena una obra musical.

La reacció del públic el dia de l’estrena a Barcelona va ser càlida i positiva. Riures i emoció durant el transcurs de l’obra, i una intensa ovació al final. Es nota la popularitat del personatge i el reconeixement a un espectacle que, sense ser excel·lent, està molt millor del que un podria imaginar i del que algunes crítiques han volgut vendre.

“Iba en serio” és un vehicle per al lluïment de Jorge Javier Vázquez. No és un actor excel·lent però tampoc és dolent i ha estat lo bastant intel·ligent com per envoltar-se de tot un seguit d’elements que acaben arrodonint l’obra i fent-la interessant. És un espectacle entretingut, que gaudiran molt els seguidors del personatge i amb el qual la resta del públic també passarà una bona estona.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X