Batman: Guerra contra el crimen
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“En una de les seves implacables nits de patrulla a Gotham City, el Cavaller Fosc efectua una sorprenent troballa: un nen els pares del qual han estat assassinats, sense els seus recursos ni el seu estatus, afronta una vida que distarà molt de la seva a partir d’aquest instant gairebé idèntic.”

Sense documentació prèvia, ens podríem atrevir a dir que Batman és un dels personatges més explicats, versionats i revisats de tots els temps. Autors de tota mena han volgut donar la seva visió de l’home rat-penat, del seu origen, la seva psicologia. Han intentat explicar-nos tot tipus de situacions i, tot així, sempre hi ha algun autor que acaba trobant algun possible petit detall que no s’havia tractat abans. Una nova pregunta sobre Batman que, sense saber-ho, en volíem saber la resposta.

En aquest cas, firmen la innovadora qüestió dos grans i veterans autors de DC Comics: Paul Dini (Batman: Detective, Amor loco y otras historias) i Alex Ross (Kingdom Come, Justicia), la qual cosa ja genera de per si una atracció inconscient a voler llegar el què s’ha creat al barrejar aquestes dues grans ments artístiques. La pregunta que ens plantegen és ben senzilla: Què passaria si Batman es trobés una nit amb un nen totalment contrari que ell en la mateixa situació que va canviar la seva vida? (llarga, sí, però complicada, gens)

"Batman: Guerra contra el crimen" ECC

Aquest simple ham és suficient per cridar l’atenció de qualsevol, i tot i que quant al desenvolupament de l’obra, els autors se n’aprofiten una mica, Batman: Guerra contra el crimen és ni més ni menys que una obra d’art. És una novel·la gràfica interessant, amena i impactant, amb unes il·lustracions indescriptibles que semblen fetes per art de màgia. Però, gràcies a aquesta edició, que encara millora més la història, tenim un petit annex on Alex Ross explica el seu mètode de treball i com va arribar a crear aquesta peça artística.

Com s’ha dit, el desenvolupament del guió de Dini s’aprofita una mica de la bona idea plantejada i utilitza una evolució de personatge senzilla, que deixa amb les ganes que s’hagués aprofundit més en certs temes. Tot i així, la rapidesa de la història fa que la lectura, inclús sent extremadament ràpida, sigui satisfactòria i suficient, i permet al lector quedar-se amb ganes de rellegir-la.

"Batman: Guerra contra el crimen" ECC

Paul Dini ha aconseguit el seu objectiu de crear una nova obra memorable dins de la bibliografia de Batman. Podria haver donat encara molt més de si, per descomptat, però s’ha fet una feina correcta que, gràcies a Alex Ross, arriba fins a l’excel·lència amb els seus petits quadres.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 72
Preu: 12,50 €
Guió: Paul Dini
Dibuix: Alex Ross
Format: Rústica a color
Edició Original: Batman: War on Crime USA, The World's Greatest Super-heroes (extras)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies