"Asesinato en la catedral" d'Edmund Crispin
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Un nou cas de Gervase Fen per fer les delícies de tots els amants de la novel·la clàssica de detectius. Els seus ingredients són de sobres coneguts (i si no, correu a la llibreria més propera a fer-vos amb qualsevol dels seus llibres): misteri, una certa dosi d’acció, humor i ironia, moltes lliçons (totes vénen de part de Fen, per descomptat) i un toc de romanticisme. En resum, una combinació feta per triomfar.

El primmirat professor i detectiu aficionat Gervase Fen ha abandonat durant l’estiu la seva estimada Universitat d’Oxford per acudir al poble costaner de Tolnbridge, on planeja passar tranquil·lament les seves vacances. Va armat amb una xarxa per a insectes, ja que pensa dedicar-se a l’art de l’entomologia. Però la calma i l’assossec duren poc. La vila està consternada pel misteriós assassinat de l’organista de la catedral. El músic en qüestió no tenia cap enemic conegut i la seva labor a l’església era inofensiva, així que la policia no és capaç de donar amb un sospitós. Es tractarà per ventura de la conspiració d’uns espies alemanys? O tal vegada de la conseqüència dels aquelarres que, segons es rumoreja, porten practicant-se per aquests lares des del segle XVII?

“Asesinato en la catedral” és el segon dels casos de Gervase Fen i el cinquè llibre del personatge publicat per Impedimenta. En aquesta ocasió cal destacar que els elements principals dels altres llibres es mantenen aquí i l’estrella de tots ells és un protagonista absolutament desaforat, amb les seves obsessions de sempre i altres noves, com els insectes, les seves deduccions una mica embogides i una innata capacitat per exasperar al més tranquil dels éssers humans (i no humans). No obstant això, el mestratge d’Edmund Crispin es demostra a l’hora de dissenyar tot allò que envolta a Fen. A les primeres pàgines d’aquesta novel·la el seu detectiu no apareix, simplement és mencionat, i no el trobem a faltar. Perquè l’autor es dedica a presentar de forma tan detallada a alguns dels secundaris que formaran part del cas, els posa en situacions complicades i ens fa viatjar amb ells amb tren, amb tanta brillantor que resulta difícil voler que aquest llarg viatge acabi.

Una vegada tots els protagonistes estan en Tolnbridge, la labor detectivesca dóna començament, aquesta vegada barrejant la bruixeria, els espies, els nazis i molts més elements, tots d’allò més dispars. De nou, és una de les grans virtuts de l’autor: ser capaç d’utilitzar en una novel·la elements dissonants i fer d’ella un tot harmoniós i molt sòlid. Diàlegs mordaços, descripcions precises però lleugeres i tocs de sorpresa serveixen per completar un dels casos més divertits del personatge.

“Asesinato en la catedral” és un altre dels triomfs de Gervase Fen. No només perquè aconsegueix resoldre el cas, sinó perquè es fica en la butxaca a un públic lector desitjós de més i més aventures.Editorial: Impedimienta
Web editorial
ISBN: 978-84-16542-40-6
Pàgines: 320
Preu: 22,20 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies