Billy Talent – “Louder Than the DJ”

Per obrir aquesta playlist comencem amb uns que venen disposats a sonar més fort que els omnipresents djs que acaparen les festes i èxits de l’estiu. Perque els rockers també tenim dret  a la nostra dosi de festa, però al nostre estil, i uns dels que ens la proporcionen de forma més infalible són els canadencs Billy Talent. El seu nou disc “Afraid of heights” marcarà una nova fita en les seves ja dues dècades de carrera, i ve carregat de temes potents com aquest “Louder than the DJ” en el que repten a les noves generacions a mantenir ben enceses les torxes del rock’n’roll. Així que como ens canta Ben Kowalewicz, guitarres, suor, jaquetes de cuir i al tema. I per qui vulgui experimentar-ho en directe, al novembre seran per Barcelona.

blink-182 – “Bored To Death”

Quan el cantant i guitarra Tom DeLonge va decidir abandonar la formació dels Blink 182, tot eren incògnites sobre si el grup seguiria endavant i com. I és que precisament la disputa que va provocar la seva marxa era sobre si el so del grup havia d’avançar i madurar, com ell defensava, o mantenir-se en el seu clàssic estil pop punk. Matt Skiba, de Alkaline Trio, s’ha unit a Mark Hoppus i Travis Barker per tornar a tenir la formació completa, i amb el llençament del nou i extens disc “California” i el single “Bored to death” ens deixen força clar que de moment, pel bo i pel dolent, els Blink 182 seguiran sonant com sempre.

Bastille – “Good Grief”

Èxits com “Pompeii” i “Things we lost in the fire” van cimentar el camí cap a l’èxit per als anglesos Bastille, que amb només el seu àlbum debut sota el braç (Bad Blood, 2013) porten tres anys fent constar el seu nom entre els destacats d’un munt de festivals. Però entre directe i directe han trobat el moment d’enregistrar el que serà el seu segon disc. “Wild World” no sortirá a la venda fins al setembre, però amb ganes de que els seus sons siguin protagonistes de l’estiu, ens adelantat ja el primer single, “Good Grief”. Un tema desenfadat i amb una de les seves enganxoses tornades que ve acompanyat de videoclip amb aspecte vuitanter i surrealista. I després carretera i manta, que els Bastille no saben viure lluny dels escenaris, i al febrer els tindrem a Barcelona i Madrid.

Tom Odell – “Concrete”

Un altre que ens farà una visita al Febrer del proper any és el jove cantant i compositor britànic Tom Odell. El seu estil tranquil i personal i la seva enèrgica voluntat van quedar plasmades en un primer disc breu i concís, “Long way down” (2013) amb el que va començar a despertar l’interès de públic i crítica. Recentment ens ha arribat el seu segon disc, “Wrong Crowd” en el que l’artista que reconeix entre els seus refernts a Elton John, David Bowie o Tom Waits, s’atreveix a sortir una mica de l’ou per explorar nous estils sempre lligat al seu inseparable piano. La melancòlica “Wrong Crowd”, la popera “Here I am”, la ballable “Magnetised” o aquesta “Concrete” segueixen sumant punts a la carrera d’aquest atípic i jove crooner.

Ro James – “Already Knew That”

El xicot dolent de l’Església. Així coneixien a Ro James en els seus temps mossos. El rebel novaiorquès nascut a Alemanya, era d’aquests que després de visitar el cor de gospel es posava a robar cotxes. Aquells temps van passar i el seu focus es va centrar en la música. La seva primera beguda favorita, el seu primer amor i el seu primer cotxe van ser els protagonistes d’aquest primer triple-EP “Coke”“Jack”, i “Cadillacs”, on també era protagonista el seu amor per l’ànima clàssica i el rock rebel fosos en un R&B tan personal com pinzellat per influències tan clares com la de Prince o D’Angelo. Amb el seu disc debut perfila el seu so cap a un R&B alternatiu lluny de melodies enganxoses i tornades facilones. Inclou perles com el títol que dóna nom al LP “Eldorado”“GA$”“Pemission” o el seu darrer senzill “Already Knew That”.

Charles Bradley – “Ain’t It a Sin”

La vida de Charles Bradley mai va ser camí de roses, però quan per a alguns tot just és el moment de jubilar-se, per a Bradley sembla que per fi ha arribat el seu moment. El seu origen humil (de petit va haver de viure en el metro de Nova York), i el seu llarg periple com a imitador de James Brown (el seu gran professor), és sens dubte el que fa de la seva música tan emocional. Una vida digna de documental. Charles es lliura a fons i això es percep. Per a ell l’etiqueta de nu-soul queda curta, perquè sense dubtes és PUR SOUL. Després de presentar un VHS amb les seves imitacions de Brown a Daptone Records, la discogràfica de Brooklyn el va contractar com a corista, fins que en 2011 va poder signar el seu àlbum debut als seus 63 anys “No Time Dreaming”, en el que sonava tan Brown com en les seves imitacions. Limitació que va superar amb el seu segon àlbum “Victim of Love” (2013), i que ara amb “Changes”, el seu tercer disc, es corona definitivament per mèrits propis. Gran disc de principi a fi del que per destacar algun, ens quedem amb “Ain’t It A Sin”, que compta amb un video dirigit per Brien Poull. Charles Bardley actuarà a Sant Sebastià el proper 24 de Julio dins del 51 Heineken Jazzaldia. L’entrada és gratuïta!

 

Jezzy Lanza – “It Means I Love You”

La canadenca Jessy Lanza, torna a la càrrega amb el seu segon àlbum, “Oh No” (editat pel segell Hyperdub), en el que torna a fer de les seves al costat de Jeremy Greenspan dels Junior Boys, co-productor del disc i co-autor de temes tan hipnòtics com aquest irresistible “It Means I Love You”, un bon reflex de la varietat que trobareu en el LP, encara que Jessy es tregui mèrits “no té molt de misteri, simplement és el sample de NoZinja i els ritmes que vaig afegir sobre ell i les veus, no és gens com per tornar-se boig. La major part del treball va consistir a seqüenciar el tema, que és una cosa que va fer Jeremy perquè quan jo l’hi vaig passar era un desastre.” Humil o sobrada, no podem més que lloar-la, i aplaudir tant aquesta com “VV Violence” o “Never Enough”, altres dues “senzilles” cançons incloses en el seu nou LP.

Fifth Harmony feat. Fetty Wap – “All In My Head (Flex)”

Per tancar la nostra PlayList #20 una mica de platja i una de la sensacions pop del moment, Fifht Harmony. El quintet de noies està disposat a caldejar més encara l’ambient amb el seu nou clip, “All In My Head (Flex)”, dirigit per Director X, qui també es va encarregar del seu anterior hit, “Work From Home”, tots dos inclosos en “7/27” el segon àlbum del grup nascut del programa The X factor l’any 2012. Ally Brooke, Normani Kordei, Lauren Jauregui, Camila Cabello i Dinah Jane segueixen esprement el seu poder vocal en aquesta segona aventura que segueix els passos del seu res menyspreable debut “Reflection”. Guanyadores en els iHearRadio Music Awards, People’s Choice Awards, Kids Choice Awards i dos premis en els Radio Disney Music Awards. Rolling Stone recentment va incloure ‘”7/27″ com un dels millors àlbums de 2016 fins avui. Aquest 14 octubre tindrem l’oportunitat de veure-les en directe, i és que han escollit el Sant Jordi Club de Barcelona, com la seva única escala a Espanya del seu THE 7/27 TOUR.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies