Batman: Absolución
10Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Fa 10 anys, Jennifer Blake va fer esclatar un edifici de Wayne Enterprises per tal de reivindicar la seva ideologia, fent morir a desenes d’innocents. Durant aquests 10 anys el sentit de la justícia i la moral de l’heroi Batman no s’ha aturat en cap moment i la busca incansablement fins a poder detenir-la. 

Pot realment canviar una persona? I més encara quan aquesta ha comès crims impensables? Pot algú començar de nou i oblidar el passat? Aquestes són algunes de les qüestions que se’ns plantegen a Batman: Absolución. L’escriptor J. M. DeMatteis firma el guió indescriptible d’aquesta obra i compon un duo excepcional amb el dibuixant Brian Asmore qui es posiciona com un dels millors professionals del seu camp.

A mesura que un va passant les pàgines d’aquesta novel·la gràfica, no pot evitar pensar en com encaixaria qualsevol de les seves il·lustracions emmarcades i penjades en una galeria d’art. És impressionant el traç i la magnificència pictòrica de Brian Asmore, que no permet deixar anar una mirada fins que no s’ha completat el visionat sencer de qualsevol vinyeta.

"Batman: Absolución" ECC

Una de les coses que criden l’atenció és com, per fi, el pes comunicatiu de la història recau molt més en el dibuix i no tant en el guió. Acostumats a l’explicació extremada i les bombolles que ocupen mitja pàgina per indicar qualsevol cosa, és una alenada d’aire fresc veure com el llenguatge gràfic torna a agafar el poder. El còmic torna finalment a les seves arrels més bàsiques i les fa créixer amb el que ha anat aprenent fins a crear un arbre perfecte dins el món de la il·lustració superheròica.

La història en qüestió ens transporta a l’Índia, en el transcurs d’un viatge d’obsessió per la justícia que ja fa deu anys que dura. L’autora del crim ha desaparegut i s’ha amagat bé durant tots aquests anys per tal que ningú la trobi, però no és conscient de les maneres de fer de l’incansable Batman, que no pararà fins a fer justícia. Així, quan finalment la troba i veu que s’ha convertit en una ànima caritativa, bona i voluntària, l’heroi no podrà  més que intentar-se convèncer a si mateix fins al final que tot és una màscara per amagar la veritable foscor de l’ésser.

"Batman: Absolución" ECC

Les filosofies de vida i mort que aquí es troben fan una volta més a la ment de Batman, i aprenem encara més coses sobre el personatge del que hauríem imaginat. I ens fa plantejar-nos realment la seva posició i la de la criminal. Tot amb un guió que es basa principalment en la visió completament pròpia del protagonista, però que permet perfectament que el lector se sentí part del judici, escoltant l’argumentació de l’heroi mentre es veuen els fets reals.

Batman: Absolución és una d’aquelles novel·les gràfiques que pot agradar a qualsevol, encara  que mai hagi llegit un còmic de l’home rat-penat. Una nova obra que s’inclou a les de la llista de 10.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 96
Preu: 12,95 €
Guió: J.M. DeMatteis
Dibuix: Brian Asmore
Format: Rústica a color
Edició Original: Batman: Absolution USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies