La guerra de los Robin
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

D’ençà que el 2011, l’esdeveniment Flashpoint reestructurà la continuïtat de l’univers DC, moltes coses han canviat. En efecte, l’esmentat reboot sacsejà els fonaments de les històries que venien narrant-se des dels anys vuitanta i transfigurà de manera inclement els herois i heroïnes que conformen el panteó que ens ocupa. Alguns cops de manera més encertada que d’altres. Sense voler entrar en controvèrsies que donarien per autèntics i airats rius de tinta, és necessari apuntar que, sense cap dubte, un dels personatges que millor ha dut aquesta transformació ha estat en Batman. I, per extensió, els seus col·laboradors. La “Guerra de los Robin” es centra en aquests col·laboradors, en els adlàters del cavaller obscur que, privats del seu mentor, han de trobar el seu lloc en una Gotham més fosca i imprevisible que mai. Tom King (guionista de la sèrie “Grayson”) capitaneja un grup d’autors que s’endinsaran en el que significa enfundar-se dins les malles del pit-roig, en el que ha arribat a simbolitzar pels habitants de la corrupta ciutat (i, sense dubte, pels lectors) portar el nom de Robin.

En Batman ha desaparegut, la família actua per lliure, l’equip de protectors ha estat delmat en les seves relacions i confiança. Però que en Batman i en Robin ja no siguin una realitat no significa que la ciutat no els necessiti. Conscients de buit que els justiciers han deixat, un grup de joves del carrer, sense entrenament ni experiència, sense artilugis ni cau, es reuneixen sota la imatge del noi meravella: Tots duen amb orgull el vermell, el verd  i el groc, tots lluiten contra el crim i corren per les teulades en eterna vigilància. Tots són Robin. Però quan aquesta secta, amb més intenció que capacitat, és atacada per evitar que sembrin nova esperança als carrers, serà feina d’aquells que sí que s’han guanyat el títol al costat de l’home rat-penat, protegir-los, estudiar-los i, tal vegada, entrenar-los. Dick Grayson, el primer Robin, Jason Todd, aquell que va morir i retornà amb el nom de Caputxa Vermella, Tim Drake, l’agut detectiu que es va convertir en Red Robin i, per últim, Damian Wayne, fill del propi Batman i actual Robin tornaran a reunir-se com a equip , com a família, per acollir sota la seva ala a la nova generació mentre proven de desentranyar l’obscura conspiració que envolta la llei de prohibició dels Robin. Una conspiració que va més lluny del que es poden arribar a imaginar.

"La Guerra de los Ronin" ECC

Aquest és, simplement, un gran còmic. Una novel·la gràfica efectuada amb immens afecte i que es revela contra l’acció segadora de Flashpoint que va desintegrar dècades de tradició i llegat. Aquest còmic recupera aquesta tradició, atorga anys a la màscara i al concepte de heroi autentic, retorna a la seva justa glòria a l’ajudant de rat-penat i deixa clar, per si a algú li quedava algun dubte, per què en Robin és i serà sempre un personatge de primera divisió. En les pàgines, sentim créixer la feble però preciosa flama de l’idealisme, ens identifiquem amb cada personatge (fins i tot amb l’irritant Damian) i ens sentim disposats a respondre a la crida amb una disfressa improvisada, comprenent que és tot el que cal per marcar la diferència.

No obstant, cal dir que a vegades (només a vegades) alguns autors denoten un mestratge superior a d’altres a l’hora d’il·lustrar les vinyetes d’aquesta història i se’ns pot antullar la idea que potser (i només potser) el concepte que impulsa aquesta història és més gran que l’art dels seus divulgadors. El pes de la història és tal, la figura del noi meravella tant colossal, que ens atreviríem a desitjar dibuixants d’impecable artesania, capaços de dotar del dinamisme necessari les trepidants escenes de lluita i d’una emoció imprescindible els moments de dramatisme i introspecció.

"La Guerra de los Ronin" ECC

Amb tot, una obra excel·lent que hauria de figurar com a imprescindible tant pels fans de més edat, que han petit en pròpia carn l’esquinçament del multivers en més d’una ocasió, com pels neòfits que desitgen descobrir per què malgrat les bales, explosions i cops de palanca darrere un somriure sinistre de bufó, Robin no podrà morir mai. Perquè tots som Robin.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 232
Preu: 20,50 €
Guió: Brenden Fletcher, Lee Bermejo, Patrick Gleason, Peter Tomasi, Scott Lobdell, Tim Seeley, Tom King, Will Pfeiffer
Dibuix: Adam Archer, Alain Mauricet, Andrés Guinaldo, Carmine Di Giandomenico, Javier Fernández, Jorge Corona, Khary Randolph, Miguel Mendoça, Mikel Janin, Scott McDaniel, Steve Pugh
Format: Rústica a color
Edició Original: Robin War núms. 1 y 2 USA, Grayson núm. 15 USA, Gotham Academy núm. 13 USA, Detective Comics núm. 47 USA, Red Hood/Arsenal núm. 7 USA, We Are Robin núm. 7 USA, Robin: Son of Batman núm. 7 USA, Teen Titans núm. 15 USA, Robin War núm. 2 USA

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies