La cita
8Valoració

Sota la direcció de Joan Gomila, arriba al Versus Teatre La Cita, una producció de La Fornal d’espectacles. Una història força comuna i actual amb un punt d’inflexió sorprenent que atrapa l’espectador i l’acompanya cap a un final imprevisible. Presenciem una trobada on la companyia i la soledat passegen de la mà per un camí on la veritat i la mentida es confondran.

L’encontre d’una parella que ha quedat a través d’Internet, serveix com a punt de partida d’una història que anirà creixent de forma progressiva. El que hauria d’haver estat una trobada casual de dos desconeguts amb un interès estrictament carnal esdevé un joc d’identitats. Ells ja es coneixen.

Una funció austera però més profunda del que pot semblar-nos a primer cop d’ull. Una posada en escena simple i propera ens és suficient per a captar un muntatge dinàmic força ben equilibrat per una dramatúrgia que sap conduir per bon camí el devanir dels seus dos protagonistes. Algun dels fets que s’hi exposen i que permeten avançar els esdeveniments, però, es troben al llindar de la versemblança. Malgrat tot, l’espectador pot arribar a acceptar aquesta llicència gràcies a la força d’una idea global molt potent i a l’excel•lent i sòbria interpretació d’Eulàlia Ballart i de Salvador Miralles que acompanyats per la figura d’un narrador a la guitarra (Roger Pistola) amenitza una intensa trobada i dóna un punt de divertiment, trencament i reforç a allò que ocorre sobre escena; amb un resultat a voltes molest, a voltes punyent. El text funciona, la tensió dramàtica és present en tot moment i les confusions i les anades i vingudes d’uns desitjos trobats van apropant l’espectador cap a un final inesperat.

L’excel•lent complicitat dels actors sobre l’escenari exposa una realitat actual que funciona però en la que grinyolen la inversemblança i la moralina. La buidor, la soledat i les il•lusions dansen sense parar en un joc de rols que apareix pervers i covard per a copejar-los l’autoestima. Una interessant proposta que no ens deixa indiferents i que grata sobre el que hi ha més enllà de l’aparent superficialitat que poden semblar les aplicacions de contactes. Quan dues persones connecten també ho fan els fantasmes, la fantasia i, fins i tot, la revenja.Teatre: Versus Teatre
Web teatre
Direcció: Joan Gomila
Intèrprets: Eulàlia Ballart, Salvador Miralles, Roger Pistola


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X