Arriba l’estiu i els estudiants de Batxillerat buiden els instituts. “Per fi, vacances”, pensen la gran majoria. Però n’hi ha d’altres, uns d’especials, que diuen: “Que bé, arriba l’estiu i treballarem”. Són els que omplen les aules de l’Escola VITAE, ara en desús… No són uns alumnes qualsevol, se’ls coneix com els peripatètics, i Merlí és el professor que els remou el pensament de filòsof en filòsof.

El 2 de maig, Merlí i els peripatètics van tornar a classe o, més ben dit, al rodatge de la segona temporada de “Merlí”, la sèrie revelació de TV3. Seran 63 dies de rodatge, alguns amb dues unitats gravant a l’hora. Una mitjana de sis o set seqüències al dia, fins al 29 de juliol.

Els nombrosos mitjans que van poder visitar el rodatge es van trobar l’escola VITAE, l’institut Àngel Guimerà en la ficció, en plena ebullició. Per una banda, el director, Eduard Cortés, al capdavant de la primera unitat gravant al set de la cuina de l’institut on en Merlí (Francesc Orellla) els feia una de les seves classes poc ortodoxes. Per l’altra, el codirector, Menna Fité, enfront de la segona unitat, ocupava el despatx de direcció on es trobaven en Bruno (David Solans) i la Coralina (Pepa López), un dels nous personatges d’aquesta segona temporada.

Merlí segona temporada

Confiats en la segona temporada

Quan es pregunta a Eduard Cortés si nota la pressió per la segona temporada, contesta amb un “no” contundent. “Quan vam rodar la primera temporada, ens ho vam passar molt bé i hem començat la segona amb moltes ganes”. Destaca que “és més intensa que la primera, perquè les trames han evolucionat i, a més, n’hi ha de noves”. “Comencem amb moltes línies que ja estan molt amunt del seu propi conflicte i que van evolucionant. Ja des del primer capítol hi ha més ‘salseo’, més conflictes… encara agradarà més”, afegeix.

“L’estil és el mateix, el to és el mateix, el que canvia és que hi ha personatges i trames noves”, explica Hèctor Lozano, el creador i guionista de la sèrie.  “Jo m’he mantingut fidel a l’esperit de la sèrie, però tots els protagonistes faran la seva evolució”, afegeix reticent a donar massa detalls, però sentint-se segur que els guions de la segona temporada estan a l’alçada dels de la primera, “encara que sigui lleig que ho digui jo”, fa broma.

Els joves actors que interpreten els Peripatètics tampoc dubten que agradarà. “Estem fent una cosa que estem segurs que tindrà molta audiència. Molts cops es diu que les segones temporades són pitjors i jo crec que en aquest cas no ho serà en absolut. Un cop vam llegir els guions i vam començar a rodar, es van acabar els nervis. Va ser: “val ho estem fent bé’”, explica Adrián Grösser, el Marc.

Merlí segona temporada

La resposta del públic

Els nois i noies van repetir l’experiència de passar un cap de setmana llarg tots junts amb el ‘coach’, l’actor Isaac Alcayde, que va servir per incorporar Laia Manzanares a la colla. Alcayde els va insistir que el fet que la sèrie hagués anat tan bé implicava “encara més exigència”. Que cap d’ells podia creure que “això ja estava fet”, perquè “les coses que més èxit tenen, també tenen més gent amb ganes de criticar”. Ells, per la seva banda, han madurat en la interpretació.

Sobre la resposta del públic quan els troben pel carrer, es mostren encantats. “No és només fer-se una foto amb tu. Comparteixen històries reals. Ens expliquen coses que t’emocionen i et motiven”, explica Pau Poch, l’Ivan. “Hi ha gent molt dolça. Tu no has fet res especial, però, de cop, et trobes que t’expliquen què els passa i els pots ajudar. És maco el que pots treure de la gent, però també el que els pots donar”, afegeix  Candela Antón, la Berta. “M’ha agradat veure que ha conmogut a gent de diferents edats, no només adolescents. No paren de dir-te que els agrada molt la sèrie, que la segueixen, que els fa pensar en coses…”, remarca Adrián Grösser, el Marc.

Com diu Júlia Creus, la Mònica, “espero que la segona temporada segueixi obrint ments i que la gent continuï sentint-s’hi identificada”. La tardor serà el moment de comprovar si les segones parts poden ser tan o més bones que les primeres. Ells no tenen cap dubte que sí, que serà millor.

Merlí Pepa López

Noves incorporacions

Nous conflictes i nous personatges com Ferran Rañé, que serà Millán, el nou professor de Llengua Castellana.

Pepa López serà la nova cap d’estudis, una dona que aconseguirà crispar Merlí. Una nova adquisició que Pepa López, l’actriu que la interpreta, defineix com una dona potent, integra i “a la qual li agrada posar les coses a lloc”. També té els seus defectes i punts vulnerables. Coralina és molt sarcàstica i amb molta ironia, igual que el Merlí, però des de diferents perspectives. Aquesta semblança aportarà un punt àcid a la sèrie. No obstant, cadascú té els seus problemes personals i la seva manera de gestionar-los.  

A la colla dels peripatètics s’afegirà l’Oksana, una repetidora de 19 anys d’origen ucraïnès, adoptada, que serà interpretada per Laia Manzanares. “Una tia canyera”, segons la Laia. Directa, sense pèls a la llengua i que arribarà sense estar-se de res.

No patiu, l’espectador també es retrobarà amb el Bruno, el Pol, el Marc, el Gerard, la Tània, la Berta, el Marc, el Joan, la Mònica, l’Ivan i l’Oliver. Costa que expliquin moltes coses de com evolucionaran els seus personatges en la segona temporada. “Hi ha una fina línia que ens separa de l’espòiler, comenta Elisabeth Casanovas, la Tània.

Voleu saber més dels Peripatètics? La setmana que ve us explicarem més…

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies