Calvin Harris feat. Rihanna – “This Is What You Came For”

Comencem la nostra PlayList #19 amb un dels èxits del moment. No us descobrirem res de nou si us parlem de la nova col·laboració entre el DJ britànic Calvin Harris i Rihanna després de “We Found Love”. I és que porta més de mes i mig ben amunt dels tops de Regne Unit, Estats Units i Espanya. Però sens dubte ens ve molt bé per anar escalfant motors per a la propera revetlla de Sant Joan. Fa amb prou feines cinc dies s’estrenava el corresponent videoclip, un joc de projeccions, llums i un cotxe que fa patxoca. Ja supera les 25 milions de reproduccions a YouTube.

Jonas Blue feat. JP Cooper – “Perfect Strangers”

Seguim sense abandonar l’esperit de festa, d’estiu i platges, tan exòtiques com vulgueu imaginar. Amb menys caixet i menys experiència a les seves esquenes que Calvin Harris, el seu paisà Jonas Blue va aconseguir un gran èxit a principis d’aquest any amb el seu cover (a l’estil tropical house) de la cançó “Fast Car” de Tracy Chapman, col·locant-se en el més alt del dance chart dels Estats Units. Ara torna per menjar-se l’estiu amb “Perfect Stranger”. Elements tropicals, pop i house futurista, en la mateixa ona que “Fast Car” però aquesta vegada amb la veu de JP Cooper. En l’optimista videoclip, dirigit per Sashinsk, seguim el romanç d’una parella de turistes en algun lloc de la costa africana, entre balls natius i vistes majestuoses.

Maika Makovski – “Not in love”

La sencillesa i el talent són els asos a la màniga d’aquesta mallorquina. O més aviat els asos sobre la taula, perquè ja fa anys que els vam descobrir en ella mentre ens enamorava amb la seva veu, les seves lletres i la seva presència escènica, cançó a cançó, història a història. Aquesta “Not in love” era la carta de presentació del seu darrer disc que ens acaba d’arribar, “Chinook Wind”. Un tema que venia acompanyat d’un intens videoclip dirigit per David Trueba i que només és una de les perles que conté l’àlbum com “I want to cry” o la mateixa “Chinook Wind”. Perquè no tot ha de ser rauxa a l’estiu, un moment de calma i melancolia passa millor amb la veu de Maika Makovski.

Two Door Cinema Club – “Are We Ready? (Wreck)”

Pero quan acabem de posar-nos pensatius i volem tornar a sacsejar-nos una mica, aquí arriben els irlandesos Two Door Cinema Club i el seu nou single que sona a repte, “Are we ready?”. I sí, té cors infantils (horror) i no seria el sumum de la innovació sonora, però el seu so i la matxacona bateria saben accelerar el ritme als moments precisos per fer el fet. Almenys per donar alguna pista de per on pot anar el tercer disc del grup, que no veurà la llum fins l’octubre, quatre anys després del seu “Beacon”. Llestos?

Biffy Clyro – “Animal Style”

Hem de reconèixer que el primer single de presentació del que serà el seu nou disc, Wolves of winter, ens va semblar interessant però un punt extrany. Ara, “Ellipsis” (que sortirà a la venda el 8 de juliol), ja ha deixat sentir un altre dels seus temes, Animal Style, un tall més païble, més reconeixible, més directe, més ballable, amb un Simon Neil eufòric a crit de “My head’s a fucking carnival”. I així, entre un i altre, ens ensumem que els escocesos Biffy Clyro venen amb ganes tant de recuperar el ganxo dels seus inicis com d’experimentar coses noves, el que ens posa les dents llargues. A més hi ha rumors de que a la tardor podrien venir de gira i, sabent que aquest és un grup que es fa enorme en els directes, ja esperem expectants que arribi el seu carnaval.

KAYTRANADA feat. Anderson .Paak – “GLOWED UP”

KAYTRANADA (Louise Kevin Celestin) va estar punxant dissabte passat en el Sónar, i es va convertir en una de les “sorpreses” més agradables de la nit. Sorpresa entre cometes, ja que l’intensa i interessantíssima trajectòria d’aquest haitià d’amb prou feines 20 anys, ja ho vaticinava. Va començar la seva carrera fent remixos no oficials de temes de Missy Elliot, Modjo, TLC, Beyoncé, o Janet Jackson, amb qui ha repetit diverses vegades. De fet va ser el remix del tema “If” de Janet publicat en el compte de Soundcloud de KAYTRANADA el que el va convertir en viral. Ara l’han d’anar al darrere (ja rep encàrrecs d’Azealia Banks, Kali Uchis, Katy B o Rihanna), i l’ha fitxat un segell dels grans, XL (Adele, Radiohead, The Avalanches). El seu disc debut, “99,9%”, és 100% recomanable. Una combinació de Hip-Hop, Jazz i R&B, tan potent com l’art de la seva portada, i amb col·laboracions tan sucoses com les de Craig David, AlunaGeorge, GoldLink, Little Dragon o Anderson .Paak, que posa la seva interessant veu a la fantàstica “Glowed Up”. Bo Mirosseni dirigeix l’oníric videoclip.

Garbage – “Empty”

Un altre esperadíssim retorn d’aquest estiu és el de la Shirley Manson i els seus Garbage. “I’ve been feeling so frustrated/ I’ll never be as great as I want to be” ens canta la modesta Shirley al primer single, “Empty” del nou disc “Strange Little Birds”. I potser mai no arribarà a complir les seves pròpies expectatives, però a nosaltres la seva música ens continua semblant que conté un bon grapat de genuïtat i naturalitat. I per mostra un botó, com aquest compendi que va dels talls més melancòlics, “Even though our love is doomed”, als més moguts que ens recorden a hits passats, “We never tell”.

Passenger – “Somebody’s Love”

I tanquem la llista amb un altre de ritmes tranquils, en Michael David Rosenberg, o Passenger pels amics. Pot ser que el cantant i compositor de Brighton no es desfaci mai de l’estela de l’èxit que el va fer famós i que encara és el tema que ens ve indefectiblement al cap quan sentim el seu nom: «Let her go». Però ell ho intenta amb nova música i aquesta mateixa setmana passada ens ha regalat un altre single. “Somebody’s love” és una altra balada relaxada, molt del seu estil i arriba acompanyada d’un videoclip en que va remant camí del llençament del que será ja el seu vuitè disc, “Young as the morning, old as the sea”, quan les seves sommiadores cançons arribaran amb la tardor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X