Cyanide & Happiness: Zoo de Golpes
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Dos Ninots. Un disseny de pàgina que va des de les quatre a les sis vinyetes de mateixa grandària i uns quants diàlegs són suficients per convertir aquest webcomic en un dels més populars i discutits. Ara Planeta Còmic ha publicat una recopilació amb un bon grapat de tires còmiques, amb trenta inèdites i una petita sorpresa final. 

Allotjat en explosm.net, i desenvolupat per Kris Wilson, Rob DenBleyker, Matt Melvin i Dave McElfatick s’ha popularitzat a les xarxes al nivell del Keep Calm o aquell Batman bufetejant a Robin. El disseny simplista ajuda a universalitzar les bromes ja que hi cap tot i com més satíric millor. La col·laboració dels usuaris i, curiosament, el pirateig dels lectors en els textos de les vinyetes han ajudat a fer tremendament popular el còmic.

Jo, personalment, no llegeixo webcomics ni relats publicats en internet. No m’agraden les tablets i amb prou feines llegeixo articles llargs a l’ordinador, prefereixo imprimir i llegir en paper. Sóc un antic. Així que el primer contacte que vaig tenir amb Cyanide and Happiness va ser en forma de meme en xarxes socials i reconec que, malgrat la seva lletja aparença i la grolleria d’alguns dels seus acudits, va aconseguir arrencar-me més d’una riallada i ho he reenviat com tants altres milers d’usuaris. Aquesta tira diària pertany a aquest catàleg de consum cultural que alguns semblen voler justificar quan ho consumeixen, com alguns acudits de Family Guy o South Park, i d’altres reconeixem que, de vegades, és molt divertit riure’s de qualsevol cosa a qualsevol moment.

"Cyanide & Happiness" Planeta Cómics

La temàtica del còmic, publicat en cartoné, és molt àmplia: bromes cinematogràfiques (des de Alien als Immortals) a un ampli catàleg d’acudits sexuals. Zoofília inclosa. També hi ha acudits de caràcter sexual dins de la família i bromes de famílies disfuncionals. Evidentment, tots els aspectes d’internet tenen cabuda com a subjecte de broma, xarxes socials especialment. També hi ha un parell d’acudits bastant graciosos de matances escolars i altres temes que podrien escandalitzar qualsevol persona respectable.

"Cyanide & Happiness" Planeta Cómics

El curiós és precisament que no destaca en cap aspecte, ja hem comentat que el dibuix és senzill, encara que efectiu. Si el lector busca humor negre de caràcter sexual recomano especialment les primeres obres de Paco Alcázar. Però és just reconèixer que la publicació és terriblement addictiva, és obrir el còmic i no poder deixar de llegir (i riure). Droga dura en format fàcilment digerible. A més, com a colofó per als veterans lectors, hi ha un regal en forma d’història tipus Tria la teva pròpia aventura.

Perfecte per regalar tant al lector experimentat com a l’amic graciós que no sol llegir còmics.Editorial: Planeta Cómic
Web editorial
Pàgines: 200
Preu: 18,95 €
Guió: Kris Wilson, Rob DenBleyker, Matt Melvin i Dave McElfatick
Dibuix: Kris Wilson, Rob DenBleyker, Matt Melvin i Dave McElfatick
Format: Rústica amb solapes, 22,9 x 15,3 cm, color
ISBN: 978-84-16401-31-4


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies