Batman Vampiro
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ecc comics recupera una de les etapes imprescindibles de Batman. El guionista Doug Moench i el dibuixant Kelley Jones van fer xocar en tres arriscats capítols dos mites de la cultura popular: Dràcula, l’home vampir, i Batman,  l’home-ratapinyada creat per Bob Kane. El resultat, un festí de mossegades i mutacions corporals que es gaudeix com una apassionant mescla de terror pulp i bon cinema negre.

Algun dia caldrà reivindicar amb tots els honors a guionistes de còmic com Doug Moench, Steve Englehart o Steve Gerber. El seu lloc en la història del comic-book nord-americà, situat entre els mestres de la Golden Age com Stan Lee i Jack Kirby i els grans renovadors de l’Edat del Bronze com Frank Miller, ha estat habitualment infravalorat per molts afeccionats. No obstant això, ells van ser els primers que van transcendir el classicisme per sotmetre al gènere superheroic a una veritable teràpia d’electroxocs narratius similar a l’aplicada per la “generació de la violència”, i més tard el New Hollywood, sobre els gèneres tradicionals del cinema.

Moench va afegir als seus guions per a les sèries de Marvel Masters of Kung Fu (que fa temps que està demanant a crits una reedició de luxe en castellà) i Caballero Luna un sentit de la perillositat i l’exasperació narrativa poques vegades vist fins a aquell moment en un còmic. L’ambient nocturn i decadent del Chicago pel qual es mouen Marc Spector i els seus diversos alter-egos recordava una altra ciutat de negritud expressionista, la imaginària Gotham. Per això no és d’estranyar que, ja a DC, Moench s’encarregués amb èxit de portar encara més enllà la visió adulta de Batman que ja havien iniciat Denny O’Neil i Neal Adams.

"Batman vampiro" ECC

Un dels indiscutibles cims creatius d’aquest període de Moench va ser Batman and Dracula, un agosarat what if creat en associació amb Kelley Jones, dibuixant conegut per la seva passió per les deformitats expressionistes i els rostres caricaturescos que evoquen l’esperit camp de Chester Gould. Jones i Moench van portar més lluny que ningú els vincles vampírics del personatge creat per Bob Kane. Al llarg de tres lliuraments, van idear un crescendo de sang i horror que aconseguia la seva màxima expressió en la imprescindible Boira carmesí; un vibrant relat que comença amb el cadàver de Batman travessat per una estaca, forçat a continuació a tornar com un esperit embogit i àvid de sang al món dels vius. Poques vegades, una gran companyia de còmics s’havia arriscat fins llavors a desmuntar la imatge d’un dels seus mites més importants. Batman vampiro –que ara pot gaudir-se en una impecable edició en un sol tom d’Ecc– combinava l’esperit desbocat dels penny dreadfuls amb les revisions cultistes de clàssics de la cultura popular d’autors com Alan Moore i el sentit de la iconoclàstia narrativa característic dels còmics dels anys noranta.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 288
Preu: 28,50 €
Guió: Doug Moench
Dibuix: Kelley Jones
Format: Cartoné a color
Edició Original: Batman & Dracula: Red Rain, Batman: Bloodstorm i Batman: Crimson mist USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies