Green Room
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ja és tradició que al darrer dia del festival de Sitges descobrim una d’aquelles cintes de gènere que es converteix en la sensació de la temporada i que, amb una bona combinació d‘ingredients que poden anar del terror a l’humor, acaben convertint el seu passi en poc menys que una festa. La de la passada edició va ser aquesta “Green Room”, escrita i dirigida per Jeremy Saulnier que ara arriba al circuit comercial.

Els seus protagonistes són els Ain’t Rights (Anton Yelchin, Callum Turner, Alia Shawkat), una jove banda de punk rock que arriba a un recòndit local d’Oregon per oferir un concert davant d’un públic no massa receptiu. Després d’un seguit d’accidents i malentesos es troben tancats en una habitació del backstage mentre a l’altra banda de la porta els espera un grup de skinheads liderats per en Darcy (Patrick Stewart). La negativa dels joves a sortir per desconfiança i por als altres anirà escalant la tensió de la situació que acabarà convertida en una lluita a vida o mort per fugir del lloc.

Green Room” és un film de gènere que ofereix la seva bona dosi de sang. Però per sobre d’això és una pel.lícula que sap jugar molt bé amb els pocs recursos que té a mà per construir una història de tensió creixent, atrapant l’espectador en la successió de fets on un no sempre acaba de saber quan la por dels protagonistes és real i quan fruit d’una autoinduida paranoia.

Green Room Jeremy Saulnier Anton Yelchin

Guiada per un guió hábil i un bon ús dels espais reduïts que esdevenen marc claustrofòbic, a “Green Room” Jeremy Saulmier es dedica primer a col.locar dos bàndols radicals, els neonazis i els punk antisistema, en el seu diminut laberint com si de rates de laboratori es tractés. I posteriorment observa els mecanismes que construeixen la violencia i l’acaben elevant a cotes salvatges.

Tot plegat sense renunciar a una voluntat pel realisme i a fer que la psicología i el ritme dels propis fets siguin els que portin l’avenç de la trama.

Però quan la violencia ja ha esclatat de forma irremediable, tampoc escatima habilitat rera la càmera per portar el seu film cap al survival extrem i descarnat, cru i regat de notes d’humor.

Una de les mostres de gènere de la temporada, salvatge i divertida que amb les seves qualitats cinematogràfiques confirma Jeremy Saulnier dos anys després d’haver despertat un merescut interès amb la seva anterior “Blue ruin”.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies