Duerme pueblo
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
0.1

Edicions La Cúpula torna a demostrar el seu bon ull i plausible valentia, amb la presentació de “Duerme pueblo”, el resultat del projecte de final de grau de Núria Tamarit (Castelló, 1993) i Xulia Vicente (la Corunya,1993), que a banda de entendre’s bé a la Facultat de Belles arts de la Politècnica de València, han demostrat entendre bé també el món de les vinyetes.

En boca de les seves autores, el “relat es situa en Barballo, un petita vila del nord peninsular, de pocs habitants i un pèl aïllada. Els seus veïns es coneixen des de fa anys, i arrosseguen certes picabaralles, com és habitual a qualsevol poble. Però, un dimarts la caçadora troba el cadàver de Boniato en el bosc. Un noi simple que no l’hagués importat massa als vilatans en vida, però la seva mort desencadena discussions i enfrontaments amb l’excusa de trobar-ne el culpable. L’assassí segueix solt i és segur que tornarà a matar quan es faci de nit.” Punt de partida per desenvolupar una sort de novel·la negra protagonitzada per llops, bruixotes, canalla, caçadors i vilatans. Si sou tan ludófils com el corb i el gat d’aquesta història, segur que identificareu ràpidament a aquests personatges amb els integrants del joc de taula “Los Hombre Lobo de Castronegro”. I és que de fet, el còmic es basa en ell.

"Duerme Pueblo" de Núria Tamarit, Xulia Vicente. Ed.La Cúpula

Esperpèntica adaptació, que captiva per la construcció d’aquests personatges moguts per la tradició, la superstició i sovint per la ignorància. Entra la col·lecció d’éssers enigmàtics trobem fins i tot al “master”, que en el joc es manté al marge de l’acció, fent les vegades de director, i en el còmic, amb gran encert, Núria i Xulia li atorguen un paper ben especial. Però sobretot, el que crida l’atenció és el seu fantàstic art. Ambdues autores semblen fondre’s per convertir-se en un monstre creatiu de quatre mans. No és la primera vegada que ho fan, doncs juntes ja van fundar fanzines com a Nimi o Sacoponcho (a part de col·laborar juntes o per separat en molts uns altres), i van il·lustrar “El misterio de la mansión quemada”, una mescla de còmic i novel·la que van signar al costat de Miguel A. Giner Bou. Els expressius i fluids llapissos d’ambdues et traslladaran fàcilment al seu món de somnis.

Com en el joc, al final poc importarà qui resulti ser l’assassí, si no haver passat una bona estona amb els habitants del poble. Un divertiment, que augura un prometedor futur a les noies del llevant. Esperem una nova partida!Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 116
Preu: 12 €
Guió: Núria Tamarit, Xulia Vicente
Dibuix: Núria Tamarit, Xulia Vicente
Format: 18 x 22,5, rústica, bicolor
ISBN: 9788416400317


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies