Janet Jackson – “Dammn Baby”

Quines dues setmanes de novetats discogràfiques! Amb vuit tracks de vegades no hi ha prou, però serem respectuosos amb el format i ens limitarem al millor del millor. I comencem amb Janet Jackson, que està d’enhorabona per partida triple. El passat 16 de maig va ser el seu aniversari, 50 anys ni més ni menys. Important moment en la vida, sobretot per a ella, que espera el seu primer fill amb al seu marit Wissam Al Mana. Segon motiu d’enhorabona de la cantant, que va fastiguejar en part a molts dels seus seguidors per la cancel·lació de la seva gira Europea després del resultat del predictor. Segur que algú va exclamar “maleït bebè”! I això ens porta al tercer motiu d’enhorabona per la Jackson, la publicació del senzill “Dammn Baby”, extret del seu excel·lent LP “Unbrekeable”, que ve acompanyat per una delícia de videoclip dirigit per Dave Meyers. Compta amb una exquisida fotografia i coreografia, obra de Gil Duldulao amb l’assistència de Luther Brown i Denzel Chisolm. Dammn

Alicia Keys – “In Common”

Impressionats ens ha deixat la volta a escena d’Alicia Keys. El seu nou rollet menys encotillat, ens porta a una Alicia més propera a l’ADN afroamericà que va heretar del seu pare. El seu nou look ho diu tot, però acompanyat del seu nou senzill, “In Common”, és tota una declaració de (nous) principis. Què bé li senten els aires tropicals a la novaiorquesa! Han passat 4 anys des de la publicació del seu cinquè àlbum, “Girls on Fire”, així que esperem amb candeletes el seu nou treball, encara sense data oficial de llançament. El seu nou videoclip és un fred i posat al·legat a la pluralitat, en un apanyat blanc i negre, i ballarins trencats i variats. Millor ens quedem amb la seva actuació al Saturday Night Live:

Justin Timberlake – “CAN’T STOP THE FEELING!”

A un altre que li teníem ganes és a Justin Timberlake. Convidat estrella de la darrera gala d’Eurovisió (quines caretes les de les concursants europees, inclosa la nostra Barei, quan el van tenir al davant!). No sé exactament que hi pinta Justin Timberlake a Eurovisió, com tampoc entenc que gairebé guanyi el concurs la representant d’Austràlia. País convidat? Una altra vegada? El cas és que Timberlake, malgrat que no se’l va veure en plena forma, va posar una mica de nivell a aquella nit. Va interpretar un medley de “Rock your body” amb “CA’T STOP THE FEELING!”, la seva nova, alegre i enganxosa cançó (a l’estil Bruno Mars), el seu primer nou senzill des de 2013. El tema forma part de la banda sonora de la nova pel·lícula d’animació de la Dreamworks, “Trolls”, que arribarà als cinemes aquest Novembre. Justin és productor executiu del film, posa veu a un dels personatges i interpreta alguns temes. Més enllà de la seva aventura Troll, Timberlake està en ple procés de treball del seu cinquè àlbum, en el que diu es remuntarà a les seves arrels de Tennesse. Caldrà veure-ho.

Metronomy – “Old Skool”

Benvingut sigui l’anunci dels Metronomy de la publicació del seu cinquè disc el proper 1 de Juliol. Sota el títol de “Summer 08”, la banda anglesa presentarà 10 nous temes ideats pel seu líder Joseph Mount, entre els quals trobarem cançons com “Hang M’Out To Dry” en col·laboració amb Robyn, o aquest primer avançament retro funk, “Old Skool”, amb Mix Master Mike dels Beastie Boys fent scratching com a convidat especial. Una obra magna que ve acompanyada d’un videoclip dirigit per Dawn Shadforth i protagonitzat per la reconeguda actriu irlandesa Sharon Horgan, que es munta una festa de la llet amb els seus companys de repartiment en aquest esdeveniment privat, estrany i aristocràtic dels anys 70, ple de còctels i pantalons acampanats, a casa seva. Entren ganes de muntar-se un esdeveniment propi.

Red Hot Chili Peppers – “Dark Necessities”

Un altre retorn esperat i en aquest cas anunciat per Twitter és el dels californians Red Hot Chili Peppers que via les xarxes ens han fet saber que el 17 de juny tindrem a les mans el seu onzè disc “The getaway”. Des del “I’m with you” del 2011 que els teniem una mica aparcats, però amb dos nous singles ja publicats (“The Getaway” i “Dark Necessities”) i a les llistes d’èxit i l’Anthony Kiedis i els seus encapçalant diversos festivals aquest estiu abans de seguir gira en solitari (a Barcelona aterraran el 1 d’octubre), segur que les sigles RHCP tornaran al capdamunt de la palestra musical els propers mesos. Pel nou disc s’han decidit a deixar Rick Rubin a la cuneta i optar per un altre productor, Danger Mouse. I encara que el debat sobre si l’ombra de Frusciante segueix marcant el límit entre si els Peppers poden reviure la glòria del seu millor moment o no, nosaltres encantats de tornar a deixar entrar el seu rock funk enganxós per les nostres orelles.

P!nk – “Just Like Fire”

La guerrera Pink i Max Martin, Shellback i Oscar Holter han unit forces per escriure i produir aquest tema que serveix com a banda sonora de presentació per la nova pel.lícula de “Alicia en el país de las maravillas”. I com que la Pink ja li va agafar el gust a això de les cabrioles de circ amb cordes i cintes en una gira pasada, aquí no perd ocasió de repetir unes quantes volades al videoclip del tema i presentacions en directe del single. Dave Meyers és el director del vídeo de “Just like fire” on Pink no ha dubtat a fer-se acompanyar del seu marit Carey i la seva filla Willow. Per ara sembla que el tema està tenint millor acollida que la propia pel.lícula, no massa ben tractada per la crítica.

Radiohead – “Burn the Witch”

Radiohead ens té acostumats a les excentricitats i el llençament de nous temes de la banda ha vingut rodejat d’un bon grapat. Primer es van dedicar a borrar tot el seu rastre a les xarxes socials i canviar les fotos de perfil per imatges en blanc i negre. Després van crear una nova empresa i van fer arribar als fans un críptic missatge “Crema la bruixa, sabem on vius”. I poc després ens feien públic aquest divertit (alhora que aterrador) vídeo del tema “Burn the With”, una cançò de Radiohead que no és nova, però que mai havien inclòs a cap disc. I ja per rematar, a principis de maig posaven en descàrrega el nou disc, “A moon shaped pool”, que a mitjans de juny sortirà també en format físic. El disc conté bona música i noves sonoritats a la carrera dels anglesos, però de moment ens quedem amb aquesta carta de presentación i el seu deliciós videoclip:

Sixx:A.M. – “Rise”

Al 2007 naixia de la mà del baixista dels Mötley Crue, Nikki Sixx, una nova banda de hard rock, els Sixx:A.M. L’acompanyaven D.J. Ashba, exguitarra de Guns’n’Roses, i el vocalista i multi-instrumentista James Michael. Amb una carrera que han anat fent poc a poc i alternant amb les seves múltiples obligacions paralel.les, aquest será un dels seus anys més dolços. No només acaben de treure nou disc, “Prayers for the damned”, sino que el seu nom figura al cartell de tots els festivals de rock que es preuin per Europa, a més de tenir gira compromesa per USA i Japó. “Rise” és el primer single d’aquest nou disc, un tema amb el que diuen que no volen fer política, però que és un crit decidit a que la gent actui i faci sentir la seva veu, en concret contra l’ascens de Donald Trump com a candidat a la presidencia americana.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies