Neverwhere de Neil Gaiman
10Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Richard Mayhew viu una vida tranquil·la i rutinària al Londres de Dalt… Sense saber que existeix el London d’Abaix. Però quan Lady Puerta apareix al mig del carrer necessitant ajuda, la vida de Richard donarà una volta de 180º.

Basada en la novel·la homònima, que a la vegada estava basada en la sèrie de televisió homònima, de Neil Gaiman (creador de The Sandman), Neverwhere ens transporta a un món de fantasia urbana de la mà del guionista Mike Carey i el dibuixant Glenn Fabry.

L’argument segueix les gràcies i desgràcies de Richard Mayhew, un home normal i corrent amb una vida normal i corrent. Un dia, caminant pel carrer, veu a una noia que necessita ajuda i es para a socórrer-la, mentre la seva xicota decideix marxar i deixar-lo per impossible. El que Richard no sap és que la noia a qui ha ajudat és Lady Puerta, una ciutadana de l’anomenat Londres d’Abaix, membre d’una família poderosa però recentment assassinada a mans d’un enemic anònim. A partir d’aquest moment, Richard es veurà ficat en un món totalment diferent del seu, intentant ajudar a Lady Puerta descobrir qui i per què van assassinar la seva família.

Neverwhere no és comparable a res que hàgeu llegit. Llegint la sinopsi inicial, una pot pensar que és una típica història fantàstica d’un món totalment absurd i que res té ni cap ni peus. Però no és així. És veritat que ens trobem en un món fantàstic, ja que, que nosaltres sapiguem, no hi ha cap Londres d’Abaix; però la majestuositat de Gaiman per posar cada cosa al seu lloc i anar seguint amb interès tot el descobriment que fa el protagonista, sense necessitat de viure realment en un thriller, és incomparable.

"Neverwhere" de Neil Gaiman ECC

No traiem mèrit al guionista i al dibuixant d’aquesta adaptació gràfica, donat que saben executar, dividir i plasmar a la perfecció cada paraula del guió original i cada pàgina de la novel·la posterior. Sobretot el llapis de Glenn Fabry mereix una menció especial, per la seva qualitat i perfecció a l’hora de donar forma al text de Gaiman i a l’adaptació de Carey. Està clar que no hagués valgut la pena fer una adaptació gràfica sense un gran dibuixant, i Fabry no només està a l’altura, sinó que a moments supera qualsevol expectativa.

En conclusió, una adquisició que no pot faltar a la vostra col·lecció de Neil Gaiman o de còmics en general. El que podrien ser hores de lectura es converteixen en minuts fugaços mentre viviu al món del Londres d’Abaix.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 224
Preu: 22 €
Guió: Mike Carey
Dibuix: Glenn Fabry
Format: Cartoné a color<
Edició Original: Neverwhere núms. 1 a 9 USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X