Kasajirô, el clava-tatamis
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Publicada per ECC, Kasajirô, el clava-tatamis és un spin-off de dos de les millors sèries de novel·la negra japonesa en manga: “El lobo solitario y su cachorro” i “Asa, el ejecutor”. 

Hereta de les seves antecessores el ritme de la dinàmica d’una sèrie negra en una societat tradicional, però també inclou una narració del dia a dia d’una parella de policies i el seu ajudant als baixos fons del Japó del segle XIX que és un reflex social de la vida feudal al camp nipó.

Els autors, Kojima i Koike, són una parella artística de molt alt nivell. A “Kasajirô”, la narrativa de les pàgines sense text s’entrellaça amb el guió de manera indissoluble i els moments àlgids de la trama policíaca salten més enllà del paper. Una trama que ens colpeja amb la dura realitat d’aquests dos policies rurals i un pinxo que vol expiar els seus pecats ajudant a un funcionari honest a qui admira per haver arriscat la seva posició social per l’amor a la seva companya de feina i parella tot i el greu prejudici que suposa per la societat japonesa.

Encara avui en dia, per la societat classista i tradicional nipona aquesta “relliscada” seria suficient per repudiar la parella i condemnar-la a l’ostracisme, i té suficient importància com per desenvolupar la història de la dona que paga les seves vergonyes com a agent de l’ordre i parella exemplar en un altre volum d’aquesta saga que es dedica a ella.

Koike està considerat un dels grans narradors, no només del manga, sinó de la novel·la policíaca japonesa, guionista de televisió i de cinema. La pel·lícula “Crying Freeman” és un gran exemple de les característiques de la seva obra també presents aquí: Tensió, tradició i emoció continguda en tota la historia, seguint les pautes marcades per la narrativa japonesa que es basa en la introspecció i la repressió dels sentiments propis en funció de les convencions socials nipones.

“Kasajirô, el clava-tatamis” ECC

Al seu costat, el dibuix tradicional japonès de Kojima, descriptiu, en un traç delicat i perfeccionista, enllaça amb la narració d’una sòrdida historia rural amb un gran nivell d’expressionisme.

El millor elogi que se li pot fer a un dibuixant que posa imatges als guions d’una altra persona és que aquestes siguin tant o més expressives que la historia escrita.

Si a més el dibuix està perfectament contingut en els moments de tensió argumental, obtenim cinc-centes pàgines d’història elegant, interessant i atractiva.

I va més enllà d’aquest simple volum: la historia es desenvolupa en un segon volum en els que es segueixen desplegant les histories dels protagonistes principals i s’entrecreuen amb les d’un altre personatge, samurai i ronin, de la mateixa època.

En resum, “Kasajirô” és un viatge molt recomanable al Japó rural tradicional per gaudir d’una gran novel·la negra.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 464
Preu: 14,95 €
Guió: Kazuo Koike
Dibuix: Goseki Kojima
Format: Rústica, blanc i negre
Edició Original: Tatamitori kasashirou vol. 1 JAP


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies