El mateix dia que actuava Bruce Springsteen a Barcelona, ell també visitava la ciutat. No només això, actuava a la Sala Barts per presentar “Hell or Highwater” . És el rostre de l’agent Mudler a  “Expedient X”, sèrie que ha tornat a la vida aquesta temporada, de Hank Moody a “Californication” i de Sam Hodiak a “Aquarius”, la sèrie de la NBC on interpreta un policia rere la pista de Charles Manson. No s’ha conformat en ser un actor i ha experimentat amb el treball darrere de la càmera en sèries com la ja esmentada “Expedient X” i “Bones”, i en la cinta “House of D”. Màster en Literatura Anglesa per la Universitat de Yale, David Duchovny ha presentat a la ciutat, davant d’un grup reduït de bloggers lletraferits, la seva novel·la “Vaca sagrada”, una faula d’allò més esbojarrada.

David Duchovky Barcelona

Elsie Bovary és una vaca que viu tranquil·lament en una granja al nord de Nova York. Un dia s’acosta a la casa del granger i es queda embadalida mirant la tele. És així com descobreix quin futur els espera a ella i a tots els animals de la granja: l’escorxador. Així doncs, juntament amb un porc (que es vol convertir al judaisme) i amb un gall dindi molt manetes, decideix fugir de la granja i buscar el seu lloc al món, un món on seguir vivint: l’Elsie creu que l’Índia pot ser un bon destí per a ella. Allí les vaques són sagrades. En Shalom, el porc, vol arribar a Israel, on la carn de porc està prohibida, i el gall dindi Tom vol arribar fins a Turquia: el novembre és un mal mes per als galls dindi, als Estats Units (Acció de gràcies). Però els seus destins seran tal com ells els han imaginat?

A “Vaca sagrada”, publicada per Grup 62, les aventures d’aquests tres animals entranyables faran qüestionar moltes coses sobre com som els humans, com tractem els animals i com funcionen les nostres societats. Al cap i a la fi , tots som animals!

Com va tenir la idea per aquest llibre?

Conduïa a Los Angeles, allà es condueix molt, i de sobte vaig pensar que si fos una vaca on m’agradaria estar? A l’Índia. Allà són sagrades. Després vaig pensar en d’altres animals que podien tenir alguna mena d’escapatòria similar i se’m va ocórrer que els porcs estarien bé a Israel i després vaig pensar que els galls dindi (Turkey, en anglès) estarien bé a Turquia (Turkey, en anglès també), perquè pensarien que el país té aquest nom en el seu honor i allà estarien sa i estalvis.

Així doncs seva relació amb la literatura va més enllà del seu personatge Hank Moody a “Californication”

Jo pensava en escriure molt abans de pensar en actuar. Quan tenia 12 anys tenia clar que seria escriptor, el meu pare ho és. No hi ha tradició d’actors a la meva família, per tant escriure sempre ha estat més natural que no pas actuar (fa una pausa, pensatiu). Sempre em sorprèn quan em fan aquesta pregunta.

Els agents literaris són com Charlie Runkle?

(Riu) Ningú és com Charlie Runkle. Cap ser humà pot ser com Charlie Runkle. Charlie Runkle és un dibuix animat.

Amb quina part del llibre s’identifica més?

Amb totes però potser la que més és amb la part de vendre la idea, la relació amb els agents, els editors i també la relació amb la tecnologia.

Voldria veure el llibre convertit en una pel·lícula?

De fet vaig concebre la idea com una pel·lícula d’animació i la volia vendre a alguna companyia com Pixar o Disney, però de la manera que funciona el llibre no és factible. No té un públic definit. Hi ha el tema de ser vegetarià, jo sóc molt defensor dels animals, però no pots descartar d’una tacada tot el públic que menja carn. També hi ha la part de totes les polítiques de l’Orient mitjà i, per acabar, hi ha el petit detall de la circumcisió a un porc. Tot això dificilment es pot convertir en una pel·lícula d’animació per nens i allà no hi ha massa tradició de cinema d’animació per adults.

Humor i molta crítica a la societat, no?

Sàtira del món actual, sí. Quan vaig començar era com un exercici d’escriptura, no sabia on aniria a parar, ni tan sols si seria prou llarga. Era una cosa molt lliure que no tenia idea de publicar… i va quedar així.

Se sent identificat amb la narradora, l’Elsie?

Sí, òbviament quan escrius et sents identificat amb els teus personatges. Però a la vegada és el personatge d’una faula, naïf, massa innocent.

Com li agrada presentar-se? Com actor, músic o escriptor?

David, només com David.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies