Paletos cabrones
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Després d’una llarga espera per fi tenim a les nostres mans el primer numero de la nova col·lecció de Image, Southern Bastards. Com veuran escric el títol en anglès perquè em nego a escriure-ho en l’horrible traducció que s’han marcat. En qualsevol cas havia perdut l’esperança d’aconseguir llegir en castellà l’obra escrita, dibuixada i entintada pels surenys Jason Aaron i Jason Latour. Un treball ple de mala llet i molt d’art. 

Earl Tubb va fugir molt jove del Comtat de Craw, preferia la guerra a aquell lloc infecte. Quaranta anys més tard la casa familiar ha quedat lliure i torna per buidar-la i posar-la en venda. Entrar i sortir del poble en un dia. Fàcil, no?

Des de que va guanyar un concurs de guió (aquestes coses solament passen a Estats Units) la carrera de Jason Aaron ha estat fulgurant. Principalment conegut per dues apreciades etapes en Thor i Wolverine. Una de les seves habilitats més reconegudes és la capacitat que té treballant les seves obsessions sota els rígids controls argumentals de l’editorial. Però crec que quan té un mínim de llibertat treu el millor de si mateix, cert és que es repeteix i dóna voltes sobre quatre o cinc temàtiques, però quan són properes al lector és tot un plaer. Per exemple, Men of Wrath, Southern Bastards o la seva obra mestra Scalped, de la qual ja varem parlar a La Finestra Digital.

"Paletos Cabrones" Jason Aaron & Jason Latour

Southern Bastards explora les obsessions d’Aaron, portant-les un pas més enllà, encara que és el primer número i cal veure com es van desenvolupant, hi ha algunes constants que es perceben clarament. D’entrada el gran tema, els conflictes patern-filials, ja sigui com a problema familiar o en la relació entre diferents generacions. Els seus còmics són molt masculins i amb una gran càrrega de mala llet a l’hora de relacionar personatges, ningú es porta bé amb ningú i les aliances són molt forçades, per necessitat. Una vegada més, hi ha poca esperança en la llei com a estament i una gran consciència de les decisions es prenen de manera subterrània. La violència apareix com una explosió en la trama, és cruel i no té en compte edat o sexe, això és un plus ja que les seves històries solen difuminar al protagonista obrint el ventall de trames i secundaris. Ja veurem com avança però es deixa clar en algun moment del primer numero. Finalment tenim la mescla de gèneres, especialment el western i el noir més dels setanta. Com a novetat, a Southern Bastards m’agrada com tracta el món de l’esport, la nova religió, i la influència que té en la vida quotidiana d’un poblet del profund sud.

"Paletos Cabrones" Jason Aaron & Jason Latour

Jason Latour s’encarrega del dibuix i la tinta i sembla haver nascut per col·laborar amb Aaron, formen un tàndem perfecte. Latour es va fer popular amb la sèrie Loose Ends i també està acumulant una interessant carrera en Marvel. Jo personalment no seguia la seva trajectòria però he quedat gratament sorprès, l’ús del color (aquests tons vermellosos) és espectacular i la composició de la pàgina, al principi de tall clàssic, explota amb les multi- villetas als moments de tensió interna del protagonista. Amb el que fan venir ganes d’aixecar-se a aplaudir és amb el disseny de personatges, com es nota d’on és Latour, jo feia temps, potser des de 100 Bullets, que no veia un disseny tan xulo.

Image s’ha convertit en una editorial de referència, alguns que la vam veure néixer no donàvem ni un euro per la qualitat de les seves obres però és tot un plaure seguir les seves publicacions. L’edició es complementa amb un munt de portades alternatives i, fins i tot, la recepta dels pastissets fregits de poma que es poden menjar en el Boss Bbq i que és una recepta de la mamà d’Aaron.

Compreu-lo o vindrà Tubb amb la seva porra.Editorial: Planeta Cómic
Web editorial
Pàgines: 128
Preu: 14,95 €
Guió: Jason Aaron
Dibuix: Jason Latour
Format: 16,8 x 25,7, rústica sense solapas
Edició Original: Southern Bastards # 1-4
ISBN: 978-84-16543-88-5


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X