High-rise
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ben Wheatley (“Kill list“) ens presenta una distopia histriònica que adapta lliurement la novel.la homònima de J.G. Ballard “High-Rise” publicada el 1975. Amb un plantejament futurista aleshores, la història adquireix una temible actualitat vista avui.

El film ens presenta el doctor Robert Laing (Tom Hiddleston), quan aquest es trasllada a viure a un imponent bloc d’apartaments. Un bloc que compta amb el seu propi gimnàs, squash, piscina o supermercat i on els diferents inquilins viuen en diferents pisos de l’edifici segons el seu estatus social.  Just per sobre de Laing viu la Charlotte (Sienna Miller). Una mica més avall, el matrimoni format per la Helen (Elisabeth Moss) i el Richard Wilder (Luke Evans). I a dalt de tot, a l’àtic, resideix l’arquitecte i ideòleg del bloc, l’Anthony Royal (Jeremy Irons) amb la seva esposa Ann (Keeley Hawes). La vida més amunt dóna accés a festes i privilegis que no estan a l’abast dels que viuen més avall, però a mida que Laing comença a fer-se amb els seus veïns l’ordre que semblava funcionar com un rellotge s’anirà truncant i tot el sistema saltarà pels aires.

High-Rise Tom Hiddleston

Amb un muntatge i una fotografia vibrants que beuen molt de Kubrick o Terry Gilliam, una música capaç de passar d’un versió de Abba a un tema de Cat Stevens i una trama que un cop presentades les seves bases es desenfrena fins a tornar-se psicotròpica, la pel.lícula remou i incomoda a l’espectador. I com sempre passa amb les pel·lícules extremes, alguns quedaran fascinats i altres horroritzats per la voragine que Wheatley planteja. Però en tot cas inquieta la validesa dels seus plantejaments socials, de la lluita de classes i de la banalitat de les recompenses de l’ascens social en un món de capitalisme devorador.

Tot i que certament a partir de cert punt tot se’n va de mare i haguéssim agraït un tram final que assentés la reflexió del film de manera més seguible sense deixar la sensació de que tot es una bizarrada, aplaudim “High Rise” com una proposta arriscada i original. I també el treball dels seus protagonistes, sobretot Tom Hiddleston en un paper molt més lliure i esbojarrat del que ens té acostumats.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X