"L'última sortida" de Federico Axat
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Des de la primera pàgina, Federico Axat està entestat en enganyar-nos. Ja des de la primera frase, “En Ted McKay estava a punt d’engegar-se un tret a la templa quan el timbre de casa seva va començar a sonar amb insistència”, som plenament conscients que l’escriptor està a punt de jugar amb nosaltres. I acceptem encantats, al menys durant els primers dos terços de la novel·la.

En Ted és ric i té una família perfecta, una esposa i dues filles adorables. Ningú no podria imaginar el motiu que l’ha portat a suïcidar-se. Quan sent el timbre, la primera reacció és ignorar-lo, però quan la persona darrere de la porta insisteix, s’atura i decideix obrir. En Ted rebrà una oferta difícil de rebutjar.

El suspens, els girs argumentals sorprenents i els finals inesperats són alguns dels elements habituals en les obres d’aquest escriptor argentí. I “L’última sortida” és un compendi de tots aquests elements. Ja des de les primeres línies de la novel·la, l’autor introdueix al protagonista (i al lector) en una trama complexa i embogida que va reiniciant-se i deixant cada cop més sorprès al protagonista i a la persona que té el llibre a les mans. És admirable la manera com Axat aconsegueix introduir al lector en la trama, com l’empeny a seguir quan i com el fa viure el desconcert que viu el protagonista. Manté aquesta tònica fins arribar al darrer terç de la novel·la on comencen les explicacions i la trama es va aclarint, en una direcció menys satisfactòria i més precipitada del que m’hagués agradat.

És difícil donar més detalls de la trama sense desmuntar els continus canvis d’escenari i de situació, però és cert que estem davant d’una novel·la trepidant, que es llegeix sense descans, tenint en compte que no acabem d’entendre massa tot el que està passant. Axat té una narrativa àgil, amb descripcions precises sense ser extenses i uns diàlegs que funcionen molt bé i caracteritzen adequadament als personatges. És una pena que el final no estigui a l’alçada de tot el desenvolupament, o almenys de les expectatives que aquest desenvolupament m’havia generat. Hi ha elements que són deixats enrere massa ràpid i altres de nous que s’incorporen amb certa lleugeresa.

“L’última sortida” és un thriller interessant, que col·loca a Federico Axat en una bona posició a l’escena internacional i que a més podria ser perfectament adaptada al cinema. El resultat no és tan rodó com un podria esperar, però això depèn molt de les voltes que doni el teu cap lector mentre t’endinses en l’espiral de bogeria que proposa el llibre.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2061-7
Pàgines: 512
Preu: 19,50 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X