17 simpàtiques maneres d'acabar amb el capitalisme
6Valoració

17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme és la nova proposta de la Cia Casa Real, dins del cicle de companyies independents El Cicló que té lloc al Tantarantana de Barcelona. Una comèdia que reflexiona sobre l’imperant capitalisme i què podem fer per desempellegar-nos-en.

17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme explica la història de quatre petits actes de rebel·lió que tenen lloc dins de la cimera del Fons Monetari Internacional i que pretenen boicotejar el capitalisme imperant a la nostra societat i, amb petites i divertides empentes que, sinó acaben d’una vegada per totes amb el capitalisme, com a mínim ens faran reflexionar sobre les bases que cimenten la societat occidental actual. I sempre, des del sentit de l’humor. La reflexió no es centra només en els grans conceptes macroeconòmics del capitalisme, en els conceptes abstractes i grandiloqüents, sinó també en l’efecte que aquest capitalisme feroç té a la nostra petita vida quotidiana. Tot regat amb sorna i diversió, i amb una forta crítica antisistema al darrera.

El comando subversiu que pretén posar en escac-i-mat el capitalisme està format per una hostessa, una traductora, una coach i una publicista que, fartes del paper que els ha tocat jugar a la vida i a les seves professions, boicotejaran el congrés del Fons Monetari Internacional al qual han d’assistir per motius professionals i ho faran d’una manera lisèrgica , trencant amb l’alienació a la qual se senten sotmeses.

La posada en escena és senzilla; a part d’un faristol des d’on parla alguna de les actrius, i una pantalla on es projecten  testimonis de personatges internacionals que també volen acabar amb el capitalisme (i a qui el llibre “17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme” ha seduït), la resta corre tot a càrrec de la presència escènica de les quatre actrius protagonistes: Rocío Manzano, Sara Sansuan, Anna Tamayo i Laura Vila Kremer. Tot energia i bona feina a escena. Passió i acció sense descans, versatilitat i bis còmica que omplen un escenari pràcticament nu, i que sota la direcció de Raquel Loscos i Salvador S. Sánchez fan que passem una hora i escaig d’allo més entretinguda, sense que, malgrat el que podria semblar, deixem de plantejar-nos conceptes constantment.Teatre: Teatre Tantarantana
Web teatre
Autor del text: Cia. Casa Real
Direcció: Raquel Loscos i Salvador S. Sánchez
Intèrprets: Rocío Manzano, Sara Sansuan, Anna Tamayo i Laura Vila Kremer


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies