Avui es compleixen tot just 2 setmanes des que vam coneixer la mort de Prince. Mentre el món sencer recordava conmocionat la seva trajectòria i la seva llarga llista de cançons inoblidables, companys de professió d’arreu li rendien homenatge des dels escenaris. Prince era una figura irrepetible i inimitable, però per tot el planeta no va faltar qui va agafar micros, guitarres o piano per interpretar algún dels seus hits a la seva manera. “Purple Rain” i “Nothing Compares 2 U” foren les més repetides; d’altres foren més originals.

Us hem fet un recull de 10 d’aquests tributs per seguir recordant-lo:

1. Bruce Springsteen – Purple Rain

Tal com havia fet amb David Bowie el mes de gener, el Boss va decidir dedicar també l’obertura d’un dels seus directes a Prince. Dos dies després de la seva mort, Bruce Springsteen li retia homenatge arrencant el seu concert al Barclays Center de Brooklyn amb “Purple Rain”, mentre la sala es tenyia de color porpra. Més de sis milions de visionats han convertit ja en viral el video d’aquell moment:

2. Mumford & Sons – Nothing Compares 2 U

Els britànics Mumford & Sons van escollir el tema de Prince que va popularitzar Sinnead O’Connor, “Nothing compares 2 U” per obrir el seu concert a St. Paul, Minnesota, l’estat natal de l’artista, el mateix dia de la seva mort:

3. Santana – The last December

Un dels músics més admirats per Prince era Carlos Santana. Els dos havien tocat junts en diverses ocasions i el mexicà li va retre un sentit homenatge en el concert que el mateix 21 d’Abril oferia a Ontario, Canadà. La seva elecció va ser una de les més originals; es quedava amb el tema “The Last December“, d’un dels discs més controvertits de Prince, “The Rainbow Children“:

4. Usher – I would die 4 U

La desaparició de Prince també va coincidir amb la celebració d’un dels majors festivals de música dels Estats Units, el de Coachella. als seus escenaris es succeïren els tributs per part dels artistes del cartell. Un dels més sonats el van protagonitzar Usher i els Major Lazer amb aquesta lluminosa versió de “I would die 4 U“:

5. Adam Levine – Purple Rain

Purple Rain” és segurament el tema de Prince que millor li va a la peculiar veu del líder dels Maroon 5, Adam Levine. I amb aquesta es va quedar també ell per una actuació que va tenir lloc al 2014 en una celebració de l’aniversari de Howard Stern, on es va fer acompanyar del cantant dels Train, Patrick Monahan. Al conèixer-se la trista noticia, el programa The Howard Stern Show va decidir fer públic el vídeo d’aquell moment com a homenatge:

6. Chris Martin – Raspberry Beret

Chris Martin, líder de Coldplay, va fer una aparició sorpresa al concert benèfic de l’associació Chords2Cure, en benefici de la investigació del càncer infantil. Allí es va unir a un grup de xavals de 8è curs (A-Side) als que, va bromejar, els va haver d’ensenyar una cançó que els joves músics no coneixien, ni més ni menys que “Raspberry Beret“:

7. Chris Cornell – Nothing Compares 2 U

Precisament el 21 d’Abril, Chris Cornell actuava al Liceu de Barcelona. Per obrir el seu directe, va escollir fer una cover de “Nothing compares 2 U“, tema que ja havia enregistrat el setembre de l’any passat en el transcurs d’un especial en forma d’entrevista i actuació acústica, i que també havia afegit al seu setlist en nombroses ocasions:

8. Jennifer Hudson i el cast de “El color púrpura” – Purple Rain

Un altre dels homenatges més difosos és el que va protagonitzar el repartiment del musical “El color púrpura“, amb l’actriu Jennifer Hudson, en el que suposa el seu debut a Broadway. I com que de púrpura anava la cosa, ells també es van quedar amb “Purple Rain” per recordar a Prince amb les seves increibles veus, acompanyats a cor pel públic que assistia a la funció d’aquella nit:

9. D’Angelo – Sometimes it snows in April

Maya Rudolph i Gretchen Lieberum són dues cantants que precisament sota el nom de Princess es dediquen a cantar versions de temes de Prince. El popular presentador de televisió Jimmy Fallon les va escollir per acompanyar a D’Angelo al piano en l’homenatge que el seu programa va fer a Prince, amb una emotiva versió de la balada “Sometimes it snows in April” de l’àlbum “Parade“:

10. Jessie J – Purple Rain

I tanquem aquesta recopilació amb encara una altra interpretació de la mítica “Purple Rain“, en aquest cas a càrrec de la britànica Jessie J. Ella la va interpretar en una gala al Carnegie Hall acompanyada de tota una orquestra:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X