"La paradoxa de Schrödinger" de Josep Masanés
8Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
9.8

Josep Masanés va guanyar el XXIII Premi de Narrativa Joan Marquès Arbona amb “La paradoxa de Schrödinger”, una novel·la d’aventures curta però intensa i sorprenent ambientada a la Menorca actual. 

En Maties Miralles és un noi gegantí que ha anat a Ciutadella a fer un curs d’escriptura creativa. En sortir del curs, mentre es dirigeix al cotxe per tornar a Maó, on viu, parla per telèfon amb la seva mare, que l’atabala amb una avorrida xerrameca. Malgrat això, Miralles comença a rumiar l’argument d’una novel·la: un coo­perant espanyol és segrestat a l’Afganistan, tot i que inicialment el donen per mort. La seva mare l’haurà de rescatar. Miralles està pensant en com continuar aquesta història quan l’encontre amb una atractiva i misteriosa noia canviarà els seus plans per a aquella nit i, sense adonar-se’n, per a la resta de la seva vida.

De vegades amb 10.000 paraules tens prou per dir-ho tot, per fer una petita gran novel·la que t’atrapi en les seves 60 pàgines, que es llegeixin d’una tirada i ja no es necessiti res més. Això passa amb “La paradoxa de Schrödinger”, que et fa pujar al cotxe amb el Maties, patir per les intencions de la misteriosa noia que recull i quan es precipita tot, amb un punt de gir sorprenent, mirar de resoldre la paradoxa de la història que t’han explicat.

La inspiració de la història sorgí arran d’un curs d’escriptura que Josep Masanés va fer amb l’escriptor Pau Faner. Era a Ciutadella i acaba tard. Era de nit i era hivern. A la carretera, tornant cap a Maó, no es veia ningú. A vegades plovia. La imaginació d’en Masanés es desbordava i, “si enmig d’un revolt”, comenta en alguna entrevista, “m’haguessin aparegut mitja dotzena de zombis sorgits de ‘The Walking Dead’, no me n’hauria sorprès”. No li va sortir cap de mort vivent, sí la novel·la que li va valer endur-se el XXIII Premi de Narrativa Joan Marquès Arbona. Prou bé!Editorial: Edicions Documenta Balear
Web editorial
ISBN: 978-84-16163-57-1
Pàgines: 64
Preu: 10 €


Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X