Capitán América: Civil War
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (3 Vots)
7.5

Els superherois estan de moda. Conquereixen els cinemes. Després de veure com s’esbatussaven Superman i Batman, ara arriba el torn de Marvel. Capità Amèrica contra Iron Man i heu de triar un bàndol. 

“Capitán América: Civil War”, de Marvel, comença on ho va deixar “Vengadores: la era de Ultrón”. Steve Rogers lidera el nou equip dels Venjadors en la seva incessant tasca de protegir la humanitat. Però, després que un altre incident internacional en què es veuen embolicats els Venjadors produeixi danys col·laterals, la pressió política obliga a posar en marxa un sistema per depurar responsabilitats ia crear un organisme rector que determini quan cal recórrer als serveis de l’equip.

El nou statu quo divideix els Venjadors en dos bàndols, un liderat per Steve Rogers i el seu desig de mantenir la llibertat d’actuació dels Venjadors a l’hora de defensar la humanitat sense interferències, i un altre liderat per Tony Stark i la seva sorprenent decisió de donar suport als plans i organismes del Govern, mentre intenten protegir al món d’un nou malvat.

A banda de la discussió de si sou del #TeamCaptain o del #TeamIronMan, la proximitat amb l’estrena d’un altre film amb superherois en conflicte ha generat un altra discussió. Millor “Capitán América: Civil War” que “Superman vs Batman”? Sembla mentida com dues històries amb un subtext tan semblant -danys col·laterals, venjances, traumes familiars- poden donar com resultat dues pel·lícules tan diferents.

Capitán América: Civil War

Si ho voleu saber, vaig odiar cada segon de “Batman vs Superman”, una pel·lícula que considero que parteix d’un detonant ridícul i que està mal narrada durant cada un dels segons de metratge. Això no passa en aquesta altra lluita entre superherois. No només aconsegueix narrar de manera efectiva, a més, a “Capitán América: Civil War” hi trobareu escenes d’acció mil·limetrades, perfectes. La batalla dels dos bàndols a l’aeroport és una de les millors que s’han vist mai en el cinema d’acció i ciència ficció. Ben orquestrada, un espectacle amanit amb humor. Per altra banda aquest film suposa la gran reintroducció d’Spider-man al món dels superherois del cinema convertint-se en un lladre d’escenes i en un dels millors personatges, fresc i enginyós. Esperem el nou film de Tom Holland amb ganes.

Hi ha algun “però”. Els puristes del còmic diuen que als Russo els hi ha quedat tot massa lluminós – podien haver demanat una mica de foscor prestada a “Superman vs Batman”, allà en sobra. Com jo no ho sóc, de purista del còmic ni tan sols de còmics, us dic que “Capitán América: Civil War” passa a ser una de les millors cintes de superherois que he vist. I si em pregunteu si sóc del #TeamCaptain o del #TeamIron, me n’aniré per la tangent i us diré que #TeamSpidey.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies