Trumbo
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Dalton Trumbo va ser el famós guionista d’Espartaco, però abans de poder posar el seu nom en aquella producció va estar durant molts anys a la llista negra de Hollywood. Arriba als cinemes la seva història.

Per fi arriba a les nostres sales l’esperadíssima Trumbo. Estrenada el novembre de 2015 i mereixedora d’una nominació a l’Oscar per Bryan Cranston a Millor Actor, la història del guionista comunista Dalton Trumbo se’ns explica cinc mesos després de la seva presentació als Estats Units.

La Llista Negra de Hollywood va marcar un abans i un després en la producció de pel·lícules nord-americanes, que en aquell moment es veien censurades pel Comitè d’Activitats No-Americanes. Dalton Trumbo, el famós guionista de pel·lícules com Éxodo o Espartaco estava en aquella llista i formava part dels anomenats 10 de Hollywood, a qui no se’ls permetia que els seus guions fossin produïts.

Bryan Cranston ha pujat com l’espuma des que va acabar Breaking Bad. No només ha protagonitzat blockbusters fàcils com Godzilla, sinó que ja ha aconseguit estar a la portada d’una pel·lícula d’un caire més intel·lectual i, fins i tot, la seva primera nominació als Òscars. I realment s’ho mereix: la seva actuació a Trumbo és única. La capacitat interpretativa de Cranston se sobreposa a qualsevol prejudici que pogués patir un auge tan esprintat, i demostra ser un dels grans actors contemporanis.

Trumbo, Bryan Cranston

I és veritat que l’Acadèmia no sempre encerta, però nominant a l’actor a l’estatueta però no nominant a Trumbo a res més, va ser un encert. Per sobre de qualsevol altre adjectiu, el preferit per denominar pel·lícules com la que ens ocupa és “correcte”. I Trumbo no és ni més ni menys que correcta. Així, fora dels convencionalismes i dramatismes propis dels biopics, el director Jay Roach intenta apropar-se més a la frescor i informalitat de Hitchcock, creant una espècie d’estil propi per als biopics sobre cineastes.

Per als amants del cinema i, fins i tot, per als només casuals, Trumbo és un film interessant i amè que pot agradar a qualsevol pel seu guió àgil i la seva direcció fàcil i convencional. No pretén crear res de nou, només mostrar-nos una part molt important de la història del cinema, amb l’actuació brillant de Bryan Cranston com a protagonista.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies