Orbitador
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

En una societat distòpica, de la qual donen poques pistes del seu origen, i s’agraeix, el programa espacial nord-americà ja no envia missions tripulades a l’espai. Fa anys va desaparèixer la nau Venture amb nou tripulants. A l’inici de la història la Venture torna, amb un tripulant viu, provocant un accident en estavellar-se. On ha estat? Com ha aconseguit la potència necessària per solcar l’espai?

ECC ens ofereix aquesta petita joia de 112 pàgines a bon preu, no arriba a catorze euros. Un còmic del que no s’ha parlat molt però que, des de les nostres pàgines, considerem excel·lent. Una obra que s’ha de llegir amb atenció, reflexiva, de ritme tranquil. No busquin aquí una Space Opera. Estem davant una obra de tall realista que intenta dotar de versemblança la cerca d’altres civilitzacions i, per a un neòfit en la ciència ficció com un servidor, ho aconsegueix satisfactòriament.

Warren Ellis (no és el de Bad Seeds, és el de Trasmetropolitan) oblida la seva part més punk (i el seu ocasional gust pel pulp) per mostrar el seu costat més seriós, amb una controlada intenció de transcendir. L’obra té un cert to nostàlgic, com escrita per un nen que un dia va voler ser astronauta però que ha crescut i s’ha convertit en un pessimista desencantat.

Aquest home sap escriure còmics, i tant que en sap. Dóna gust llegir l’inici, la presentació del campament de barraques aixecat als peus del Centre Espacial Kennedy i com perfila la personalitat dels protagonistes en poques vinyetes. Més tard es pren el seu temps per desenvolupar el gruix científic i els subtils girs d’argument. No és una obra de grans sobresalts però sí molt bé estructurada.

Vinyetes originals de "Orbitador" ECC

El color de Dave Stewart ajuda a donar aquest to nostàlgic i una miqueta trist que abans comentava. Els personatges tenen una textura que imprimeix aquest grau de versemblança que hi ha en la història. Fa molt bon tàndem amb la dibuixant Colleen Doren.

Haig de reconèixer que no havia prestat molta atenció a l’habilitat d’aquesta veterana, malgrat tenir un currículum impressionant, amb Sandman o Lucifer (entre altres) per al segell Vertigo. Error. Després d’investigar una mica he quedat enamorat del traç de l’artista i especialment, en aquesta novel·la gràfica, hi ha un subtil i poderós desplegament d’habilitats. La ja comentada seqüència d’obertura, en unes poques vinyetes i sense caixes de text o diàlegs ens posa en situació, tot està perfectament descrit. El que fa amb aquesta seqüència és cinema pur, brutal. En la part del desenvolupament de la trama, amb uns diàlegs llargs i complexos, dibuixa uns primers plànols d’uns rostres totalment expressius. Gran treball. Gran còmic.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 112
Preu: 13,50 €
Guió: Warren Ellis
Dibuix: Colleen Doran
Format: Cartoné, color
Edició Original: Orbiter USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies