Interior
8Valoració

Quatre persones esperen al jardí d’una casa familiar el moment idoni per trucar a la porta i donar-los l’espantosa notícia que han trobat el cos sense vida de la seva filla.

Quatre personatges, quatre vides trastocades pel dubte que provoca la tragèdia, la por de la veritat sabuda envers la mentida inconscient. Interior és una falsa lluita per la justícia, un intent per fer les coses bé quan no hi ha més remei, quan viure ofegats per la mentida és la millor solució però no n’és una opció.

El text de Maurice Maeterlinck, entès en primera instància per ser representat amb titelles, introdueix en la ment de l’espectador el dubte i el pes de la responsabilitat. Així, forma la perfecta sintonia amb la direcció d’Hermann Bonnín, que utilitza els llargs silencis per tal d’incomodar i fer sentir part del neguit al públic, que busca desesperadament una solució al conflicte.

L’últim personatge en aparèixer a escena, interpretat per Laia de Mendoza, sembla ser la veu del públic que, sense voler escoltar més raons per no fer-ho, es llença de ple a informar a la família de la tragèdia. La seva impecable actuació arriba en el moment exacte en què l’audiència no pot aguantar més la pressió d’una notícia que mereix ser dita, sigui com sigui, que vol creuar l’escenari i explicar el que ha passat a les víctimes.

El joc de llums i sons aporta un element més de connexió amb l’escena, i produeix en l’espectador una sensació d’estar ficat dins la situació representada. També s’aprofita perfectament l’espai que ofereix La Seca, equilibrant i omplint l’espai en tot moment, sense importar el nombre d’actors, sinó només amb les paraules i les mínimes accions.

L’aportació al teatre estàtic que concedeix Interior s’ha de tractar amb predisposició, paciència i respecte, amb una actitud de voler ser part del que passa, de voler mastegar i assaborir cada paraula que brota dels llavis dels personatges. Aquesta és una obra per ser viscuda, no per ser vista.Teatre: La Seca
Web teatre
Autor del text: Maurice Maeterlinck
Direcció: Hermann Bonnín
Intèrprets: Carles Arquimbau, Òscar Intente, Padi Padilla i Laia de Mendoza


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies