Sota la ciutat
9Valoració

“Aquella nit devia passar alguna cosa excepcional perquè la Dàlia i en David es replantegessin el rumb de les seves vides i decidissin fugir del lloc tediós i provincià on vivien. Un lloc que no els havia permès complir els seus somnis i ambicions.  És una llàstima, però, que en arribar al seu nou destí no es trobessin cap home que els digués alguna cosa semblant a… “S’ha de ser molt fort en aquesta ciutat per poder destacar”.”

Encara que a vegades ho sembli, el bon teatre de Barcelona no ha deixat d’existir. I Sota la ciutat n’és l’exemple més clar en l’actualitat de la cartellera catalana. Un espectacle… Disculpeu, una obra de teatre basada en la qualitat, la depilació de la llengua i el gaudi escènic.

Els cinc membres que formen l’elenc de Sota la ciutat (Muguet Franc, Oriol Casals, Laura López, Marta Aran i Albert Pérez) no són només actors, són personatges. I tot i la simplicitat lògica que pugui semblar tenir aquesta frase quan es parla de teatre, no sempre (més aviat, poques vegades) és així. Aquests cinc professionals de la interpretació demostren una naturalitat escènica pròpia del qui interioritza el seu personatge com si fos ell mateix, però sempre marcant una distància entre el Jekyll real i el Hyde sota els focus.

Però per portar a cap una obra tan ben feta com aquesta, no només és important la feina dels actors. Es nota que la sincronització i eficiència s’han sumat per resultar en una perfecció escènica, i cada moment emet satisfacció per la feina ben feta; no només per part de la companyia, sinó que també es veu a les cares del públic.

Sota la ciutat provoca un suspens naturalista sobre la vida quotidiana. Se’ns mostra com una escapatòria inicial d’un simple lloc pot ser en realitat una escapatòria final de la veritat, del món real i de la rutina vital. La filosofia de l’obra de Llàtzer Garcia es fica dins la ment dels espectadors per tal de trasbalsar-la des d’una idea totalment senzilla i coneguda. No dubtin en veure-la mentre encara tinguin ocasió.Teatre: Teatre Lliure
Web teatre
Autor del text: Llàtzer Garcia
Direcció: Llàtzer Garcia
Intèrprets: Marta Aran, Oriol Casals, Muguet Franc, Laura López, Albert Pérez


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies