Los ignorantes (cosecha 2016)
10Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Edicions La Cúpula llança la quarta edició de “Los ignorantes”, un bell relat d’aprenentatge i amistat, una emocionant història, gairebé documental, d’iniciació en dos mons molt diferents, servit per un dibuixant de còmics i també per un viticultor, que viuen el seu treball amb una passió sense límits. Si volen passar una gran estona entre copes i còmics, no deixin passar aquesta peça mestra que ja torna a estar a les llibreries en una nova collita.

Mentre rematen tranquil·lament un cafè i obren una ampolla de vi, dos amics fan un pacte inusual que marcarà irremeiablement les seves vides (i en aquest cas, per a bé!): Étienne Davodeau, autor de còmics sense massa idea de vins, i Richard Leroy, viticultor que no ha llegit un còmic des de la infància, acorden iniciar-se mútuament en la passió que dóna sentit a cadascuna de les seves vides. Així, Davodeau se’n va a treballar a la petita vinya de Leroy i aprèn els secrets de la fabricació artesanal d’un vi d’extraordinària qualitat, mentre que Leroy comença a apreciar les historietes com una forma d’art i fins i tot té l’oportunitat de departir amb autors mítics com ara Gibrat. Això és el que ens explica, a grans trets, aquest fantàstic àlbum que aquí ha publicat La Cúpula, com ja és costum en una cuidada edició; un relat clàssic però genial sobre l’amor pel treball ben fet i la forja d’una amistat.

Vinyetes de "Los Ignorantes" d'Étienne Davodeau.

Amb un dibuix aparentment senzill però molt cuidat, que descriu a la perfecció la llum i el paisatge dels vinyers francesos, Davodeau s’introdueix com un estrany, replet de curiositat, en el microcosmos de Leroy, un ex treballador bancari que troba el seu lloc al món en la quadrícula d’un vinyer en Rablay-sur-Layon. A canvi Davodeau li obre també les portes del seu estudi i li presta alguns clàssics del còmic que el inicialment reticent Leroy devora totes les nits fins a caure rendit. A poc a poc, aquest àlbum es revela com molt més que la història de dos homes que es fan amics entre copes i còmics, per convertir-se en un bell relat sobre la creació i el treball com un vertader espai de llibertat. I és que per a Leroy, sense anar més lluny, conrear la terra, seleccionar les vinyes, comprar les barriques, renunciar a la solució fàcil i vistosa d’incorporar sofre al vi, és justament un acte de creació.

Vinyetes de "Los Ignorantes" d'Étienne Davodeau.

Al llarg de l’àlbum descobrim com tots dos protagonistes –malgrat les seves aparents diferències– tenen alguna cosa molt important en comú: la vocació de fugir dels camins trillats, de les imposicions comercials de tota mena, per perseguir un ideal personal de bellesa, aquesta bellesa que pot assaltar sobtadament olorant un bon vi o llegint una bona història. No busquin aquí arguments inversemblants ni aires postmoderns perquè senzillament no n’hi ha; “Los ignorantes” no és més que un relat dels de sempre, que vessa sinceritat, placidesa i ganes de viure; un àlbum deliciosament atemporal sobre dues persones que viuen al marge de tot el tràfec contemporani, fent només el que els agrada de veritat; una obra mestra i ja està.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 276
Preu: 19,50 €
Guió: Étienne Davodeau
Dibuix: Étienne Davodeau
Format: 17 x 24 rústica, blanc i negre<
Edició Original: Les Ignorants (2011)
ISBN: 9788415724735


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X