Fuel Fandango – “Salvaje”

L’ànima flamenca i el món electrònic en perfecta simbiosi, o el que és el mateix, Fuel Fandango. Duo format pel productor Ale (Alejandro Acosta) i la cantant cordovesa Nita (Cristina Majón), que des de 2008 porten la fusió per bandera. Del seu tercer àlbum d’estudi, titulat “Aurora”, que veurà la llum el proper 15 d’abril, ja hem pogut escoltar tres temes, “Toda la vida”, “La Pimavera” i “Salvaje”, el primer dels avançaments, que no podia faltar en la nostra PlayList. El seu títol ho diu tot. Coproduït i barrejat per Steve Dub, productor i mesclador habitual dels The Chemical Brothers i New Order, de “Salvaje” ens encanta aquest so rock i funk dels setanta tan ben portat al seu terreny. Estrella Morente i El Niño de Elche són alguns dels artistes que aporten el seu art a “Aurora”, que pots endur-te signat si el compres en prevenda a través de la pàgina del Fnac, o si assisteixes a un dels seus acústics programats per a la segona quinzena d’abril a Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla i Màlaga.

Iggy Pop – “Sunday”

Als seus 68 anys Iggy Pop ens sorprèn amb el seu nou treball, un ombrívol i excel·lentment produït ”Post Pop Depression”, co-creat al costat del productor, guitarrista, compositor i líder de la banda Queens of the Stone Age, Joshua Homme, i explicant també amb la col·laboració de Dean Fertita, de Queens of The Stone Age i el bateria dels Arctic Monkeys, Matt Helders. Entre els nou temes que componen el disc destaquen “Gardenia”, en la que Iggy evoca a una robusta ex amant, la nocturna “American Valhalla”, i aquesta delícia anomenada “Sunday”, d’enèrgica percussió de nostàlgic discotequer, amb riffs i cops d’efecte a mode de vals. Segons Iggy Pop, aquest serà el seu últim disc, sembla que la mort del seu amic David Bowie l’ha deixat tocat, encara que a la seva música no sembla que l’ha perjudicat, sinó més aviat tot el contrari. “Post Pop Depression” està a la venda en digital, cd, vinil i vinil deluxe, per als més sibaritas.

Royal Blood – “Where Are You Now”

Una de les sèries de la temporada és la que Martin Scorsese i Mick Jagger han produït per la HBO amb el nom de “Vynil” i que ens transporta al convuls món de la música i les discogràfiques dels anys 70. Una sèrie sobre música evidentment ve carregada de bona música, en gran part versions de temes d’aquella època. Però de tant en quan també s’hi ha colat noves composicions i una de les darreres porta el segell dels Royal Blood. El duo de Brighton que va causar furor amb el seu disc homònim de debut de 2014, ha aportat a la banda sonora de “Vynil” aquesta elèctrica “Where are you now”. Esperem que sigui indicatiu de que es comencen a posar les piles per gravar nous temes.

The Last Shadow Puppets – “Aviation”

Alex Turner i Miles Kane, Miles Kane i Alex Turner, l’imparable duo d’abanderats del rock independent anglès ja tornen a ser aquí. Els Last Shadow Puppets venien anunciant que tenien ganes de provar coses noves després d’aquell primer disc que va sorgir quan el dels Artic Monkeys i el dels Rascals es van fer col.legues i van decidir gravar junts. Vuit anys després ens acaben de regalar un segon àlbum al que han posat per nom “Everything you’ve come to expect” per riure’s directament de tota la pressió de les expectatives dipositades en ells. I el resultat és una delícia que ens mostra el seu aire més lliure i desenfadat. Ells fan directament el que els dóna la gana, i el que els dóna la gana ens agrada molt. Com a mostra aquest single, “Aviaton” on la parella cava literalment la seva pròpia tomba en una platja enmig d’una història de venjança a l’estil cinema negre.

PJ Harvey – “The Community Of Hope”

Un altre retorn del que teníem ganes és el de la Polly Jean Harvey. El seu nou disc “The Hope Six Demolition Project” es publicarà el proper 15 d’Abril i els dos adelantaments que se n’han pogut sentir ja han posat les dents llargues a més d’un. Una música amb la forma més dinàmica de l’artista i amb un marcat fons social. La primera a treure el cap va ser “The Wheel” a principis d’any, i ara li toca el torn a la més popera y gospel “The Community of Hope”, una cançó que protesta obertament sobre el fracàs dels projectes urbanístics que haurien de revitalitzar l’habitatge públic als Estats Units. Els nou disc, que es va coure entre viatges a llocs com Kosovo, Afganistan o Washington i que es va enregistrar en part en sessions obertes al públic, posarà fi a 5 anys d’espera des del “Let England Shake” i servirà de preludi a la seva esperada actuació al proper Primavera Sound.

Is Tropical – “Follow the Sun”

L’any 2015 un “nou” so es va proclamar com el rei de les pistes de la mà de banderers com Kygo o Justin Bieber. Aquest era el Tropical House que comença ja a donar símptomes d’esgotament. Is Tropical, està tan lluny d’aquest so com de mostrar-ne símptomes d’esgotament. El seu últim treball, “Black Anything” té tots els punts per convertir-se en uns dels discos que encapçalin la nostra llista del millor de l’any. Ja des de la seva concepció, el tercer treball de la banda londinenca, té el seu què. Deu temes gravats durant els seus viatges al llarg d’Amèrica del Nord, Sud-amèrica, Àfrica, Europa i Àsia, i llançats ara a través del segell novaiorquès Axis Mundi Records, en una sèrie de vinils de 10” trasparentes amb un gravat que rendeix tribut a cadascun dels continents on van ser creats els respectius temes. Tot un luxe, sobretot pel que contenen, una col·lecció de cançons tan radiants i fresques com una nit taciturna en ianquilàndia o un dia de platja en el Tàmesi. Vinga, poseu-li una mica d’imaginació, o directament doneu-li al play a qualsevol dels temes del disc, com a aquest “Follow the Sun”, del més recent dels senzills i dels més enganxosos del repertori.

Ben Harper And The Innocent Criminals – “Shine”

Ben Harper i els Innocent Criminals feia més de 9 anys que no enregistraven disc junts, així que ja anava essent hora de veure com tornarien a sonar un cop reunits després de diverses aventures cadascun per la seva banda. Aquest divendres ens arribarà el nou disc “Call it what it is”, però de moment ja tenim dos singles d’aires diferents que ens donen una pista de que el disc explorarà diverses facetes. El primer va ser el que porta el mateix nom del disc, un tema més fosc i amb rerefons de denuncia. El segon és aquest “Shine” més lluminós, amb un ritme enganxós a base de teclats funky, riffs de guitarra i reminiscències gospel que ens sembla més alegre per aquests dies de pluja.

Sun Ra Arkestra – “Love In Outer Space”

Tanquem la nostra PlayList #16 amb tot un clàssic de l’espai exterior. Amb motiu de la gira de 60 aniversari, la mítica formació nord-americana Sun Ra Arkestra tornen a Barcelona, dirigits per un dels seus músics originals, Marshall Allen. En concret actuaran a la sala Apol·lo el proper 19 d’abril, en el que promet ser tot un viatge al·lucinogen a través del Space Jazz . Fa temps que la formació gira al voltant del món sense qui fos el seu mestre i creador, Sun Ra, tota una figura en el jazz d’avantguarda – nord-americà de naixement, extraterrestre d’ànima – encara que el seu llegat segueix ben viu, com en aquesta revisió del “Love In Outer Space”, tema inclòs en la banda sonora del musical de ciència-ficció “Space Is The Place” (1974), protagonitzat pel propi Sun Ra. Segueix sonant tan fora d’aquest món!

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies