Sangre Americana
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Segons el Gran Diccionari de la llengua catalana, la definició de “pastitx” és la següent: “Obra que presenta una barreja, sense criteri, de diversos estils heterogenis.”

Fins la irrupció de Tarantino en el panorama cinematogràfic aquesta definició resultava pejorativa, el director converteix el reciclat d’idees alienes en art. Amb Benjamin Marra passa el mateix, és més, la carrera de l’artista gràfic ha estat comparada amb la del director de Pulp Fiction (1994) en més d’una ocasió.

Autsaider Comics ha publicat un volum recopilatori de les diferents col·leccions que va publicant Marra sota la seva pròpia editorial, Traditional Comics. Si bé aquesta preciosa edició traeix (entre cometes) l’esperit dels còmics que ell produeix: edicions barates, d’usar i tirar. Aquest és un llibre gruixut amb una portada cuidada. Però la realitat és que ha sortit a un preu molt competitiu (208 pàgines a 19€) a Espanya gairebé ningú coneix a Benjamin Marra i és una obra perfecta per conèixer com se les gasta l’autor.

A l’interior, trobem un o més números de cinc de les seves col·leccions més populars. Totes són protagonitzades per algun personatge reconeixible, ja sigui clixé o real. En totes està present la violència i el sexe, tot il·luminat per la cultura pop i l’amor al neó i els anys vuitanta. Ara descriurem breument què es pot trobar en cada número però abans li deixem amb la frase de portada, que resumeix perfectament l’esperit del tom: 5 històries de violència, rapers, putes i advocats.

GANGSTA RAP POSSE – Un dels meus favorits, especialment per l’amor als grups creadors del rap més dur i la cultura de video clip que tan bé ens van saber vendre. Encara que no ho diu expressament en el còmic, sí que ha comentat Marra que tot està basat en la percepció que teníem del grup NWA. Dos números amb sexe misogin, drogues i violència on se li escapa al lector més d’una riallada.

"Sangre Americana" de Benjamin Marra

LINCOLN WASHINGTONDjango Unchained (2012) abans de Tarantino, aquí trobem a una espècie de Luke Cage repartint hòsties a membres del Ku Klux Klan.

"Sangre Americana" de Benjamin Marra

MAUREEN DOWD – Gran sorpresa s’hauria de portar la Maureen Dowd real en assabentar-se de l’ocurrència de l’autor. Aquí la presenta com una sexy columnista que no dubta a matar per tal de protegir el seu treball i su cita amb George Clooney. La qüestió és que la Maureen real és una columnista prestigiosa que ha guanyat el Pullitzer i és molt respectada. Genial.

"Sangre Americana" de Benjamin Marra

THE NAKED HEROES – Potser la mes fluixa del recopilatori. Imaginàries aventures de la banda (real) de rock per a major lluïments dels seus membres. Una espècie d’“Acero y Láser” amb aquest matrimoni de protagonista. És un còmic que sembla destinat a ser regalat en els concerts.

"Sangre Americana" de Benjamin Marra

NIGHT BUSINESS – I ens deixen per al final el millor plat del menú. Una petita genialitat que traspassa el que havia construït en els números anteriors. Si es quedava una miqueta en l’acudit i la cerca d’escandalitzar, a Night Business construeix un guió treballat amb descaradura i una història d’impacte. Tot gira al voltant de les treballadores d’un local de striptease i la presència d’un assassí en sèrie, la màfia o simplement alguns desgraciats que s’interposen en el seu camí. Solament per aquesta part mereix comprar el tom sencer, tot un luxe.

"Sangre Americana" de Benjamin Marra

No us perdeu aquest tom d’un autor amb un gran futur que ha portat una editorial valenta. Els uns i els altres donaran que parlar, segur.Editorial: Autsaider Cómics
Web editorial
Pàgines: 208
Preu: 19 €
Guió: Benjamin Marra
Dibuix: Benjamin Marra
Format: Rústica, blanc i morat


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X