Orgullo + Prejuicio + Zombies
3Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

És un fet demostrat que com més s’allarga un fenòmen més augmenten les possibilitats de que a algú se li acudeixi alguna collonada amb l’ànim de pujar-se al carro i intentar omplir-se les butxaques estirant un filó sense escrúpols ni vergonya. Ja va passar amb els vampirs i tants d’altres i ara toca el torn als zombies. A zombies nazis o amb inquietuds adolescents es sumava l’ocurrència de Seth Grahame-Smith d’agafar el clàssic de Jane Austen “Orgull i prejudici” i insertar-hi amb calçador una história de no morts. Però no contents amb això algú ha cregut que també calia fer-ne una pel.lícula i ja la tenim aqui.

Així la primera frase del llibre “És una veritat universalment reconeguda que un home solter en possessió d’una bona fortuna tingui ganes de casar-se.” es converteix a “Orgullo + Prejuico + Zombies” en “És una veritat universalment reconeguda que un zombie amb cervell necesita més cervells”. I a partir d’aquí, tira avall que fa baixada.

A l’Anglaterra del segle XIX les germanes Bennett, com altres joves de l’alta societat britànica, han passat un temps a Xina o Japó per entrenar-se en l’art de la lluita que les permetrà defensar-se de la plaga zombie que amenaça el seu país. Ara però, viuen tranquilament a casa seva entre balls i la presió de trovar marit. Mentre la dolça Jane (Bella Heathcote) s’enamora del jove de gran fortuna Sr. Bingley (Douglas Booth), la seva germana Elizabeth (Lily James) es resisteix a admetre els seus sentiments pel Sr. Darcy (Sam Riley) amb qui manté constants enfrontaments diàlectics entre orgull i prejudicis. I mentrestant, els zombies comencen a descontrolar-se, devorant cervells per les mansions de la campinya anglesa i sembrant el terror. Així que entre drames romàntics, les Bennett hauran de treure ganivets i espases i fer-se càrrec de no pocs devoradors de cervells que abans eren els seus encantadors veïns.

Si us sona divertit, descarteu la idea. El forçat mash-up entre el clàssic d’Austen i una història d’apocalipsi zombie no funciona ni com a modernitzador del clàssic a base d’acció ni com a dotant d’originalitat una història de zombies aprofitant el text d’un dels clàssics de la literatura.

orgulloprejuiciozombies

El resultat és tal com el títol, “Orgullo + Prejuico + Zombies”, una suma d’elements, no una mescla ben treballada, que només aconsegueix generar algun fugaç moment curiós. A la primera part de la pel.lícula, predomina la trama del llibre clàssic i l’aparició ocasional de zombies resulta un element extrany sense massa solta. Això sí, amb una nova lògica inventada que encara ho fa tot més ridícul: algú pot ser un zombie però que no se li noti fins que devora el primer cervell humà i es converteix del tot. A la segona passa al revés, el combat amb els zombies pren el protagonisme i aleshores són les escenes del clàssic les que estorben i patinen.

M’atreviria a aventurar que si la mescla de zombies i Anglaterra del segle XIX no s’hagués fet sobre una història ja coneguda, l’experiment hagués sortit millor. Però el fet de que ja coneguis una de les trames i esperis l’aparició d’escenes i diàlegs coneguts enmig d’un element extrany llastra el conjunt. Però fet i fet, tampoc s’acaba d’aprofitar gaire el joc que podria donar l’anacronisme, més enllà de veure les noies Bennett amagant ganivets i espases sota faldilles i corsés.

Si a tot plegat hi sumem que les escenes d’acció estan espantosament rodades, amb un muntatge de flashos i plans curts que delaten la poca maestria en aquest tipus de plans, el que tenim és un poti poti atropellat sense massa solta i pobrement executat.

Així que tres consells: 1. Si voleu zombies veieu “The Walking Dead”, 2. si voleu Jane Austen llegiu els llibres originals i 3, fugiu d’experiments tot creuant els dits perquè la cosa quedi aquí perquè en versió literaria ja corren “Anna Karenina Robot”, “El Quijote Z”, “Mujercitas y hombres lobo” o “Sentido y sensibilidad y monstruos marinos”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies