Acero y Láser
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Un home es recolza en la finestra i mira pensatiu al carrer a través d’unes ulleres robades del rodatge de Miami Vice. En una mà, una tassa de cafè en la qual no sabem que líquid conté. En l’altra un cigar. Bé, sembla que acaba el cap de setmana. Vesteix uns calçotets negres i una caçadora de pèl, oberta, deixant tot el pèl del pit al descobert i la panxa alliberada. Aquest home és Benjamin Marra i el que descrivim és una de les seves fotos de promoció més populars. Geni i figura. 

En aquesta ocasió, la primera impressió no pot ser important. Aquí sembla un modernet d’aquells que els lectors veterans no es refien. Furgant en la seva biografia, articles i alguna entrevista el que descobrim és que un artista llest, molt llest. Després de la descarada promoció per apropar-se al públic més fidel a les tendències, hi ha un treball d’un dibuixant que coneix el mitjà, que té coneixements profunds sobre el novè art i maneja unes influències d’allò més destacades. Marra va estudiar en la prestigiosa School of Visual Arts, amb professors com David Mazzucheli i la forta influència d’algú com Paul Gulacy. Gairebé res.

La primera obra que va publicar va ser “Night Bussines”, en 2008 (parlarem d’ella en una propera entrada) i ja ho va fer amb una idea molt clara de com s’havia de publicar. Per aconseguir-ho, va crear la seva pròpia editorial: Traditional Comics i va recuperar aquella idea original dels còmics lluny de la tapa dura i les novel·les gràfiques que inunden les prestatgeries de les botigues de còmics. Marra publica en grapa, amb paper de baixa qualitat i a una o dues tintes. Econòmic, d’usar i tirar.

"Acero y Láser" de Benjamin Marra

“Acero y Láser” ha estat publicat a Espanya per dos valents: Autsaider Comics i Fatbottom Books. Hem triat aquest breu còmic, en format revista, per començar a submergir-nos en l’obra de Marra. Una portada meravellosa amb un disseny de personatges i el puntillisme que arriben al cor del lector nostàlgic.

Bàsicament estem davant les aventures de dos germans, els Gearson. Com ells mateixos es denominen són: els millors exterminadores de dimonis còsmics de tot l’univers inter-galàctic. Acero és un bàrbar que sembla un d’aquells imitadors del Conan de Schwarzenegger que tantes pel·lícules van protagonitzar en els vuitanta. És mut i despietat. Qui organitza els contractes per matar dimonis és l’altre germà, Láser. Recorda poderosament al protagonista de “They Live”, amb levita i samarreta i unes ulleres que li ocupen mitja cara. Va armat amb dos làsers que tenen múltiples usos, en realitat tenen diversos gadgets amagats per escapar dels perills. Com aquell Batman interpretat per Adam West.

"Acero y Láser" de Benjamin Marra

Com poden comprovar en un sol paràgraf hem utilitzat un bon número de referències a la cultura pop. Un còctel meravellosament barrejat per oferir un producte nou i impactant. Per les seves pàgines desfilen forats negres i sistemes planetaris que homenatgen a l’enyorat Jack Kirby. També bruixotes sexys, màgia negra, complots i monstres al més pur estil “Lovecraft”. Si ens fixem, hi ha un Bruce Lee amb una destral i una guerrera valkiria, també un bar de copes al més pur estil Star Wars o una taula de Silver Surfer de grans dimensions.

Tota una gaudida que es llegeix en un sospir i a preu reduït. No ho deixin escapar.Editorial: Autsaider Cómics
Web editorial
Pàgines: 36
Preu: 6 €
Guió: Benjamin Marra
Dibuix: Benjamin Marra
Edició Original: Blades & Lazers


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies