Nuestra hermana pequeña
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El director japonès Hirokazu Koreeda, torna a reafirmar-se com el poeta cinematogràfic de la realitat quotidiana japonesa amb “Nuestra hermana pequeña”, el seu nou film tendre, senzill i de gran bellesa.

La trama arrenca amb l’arribada a tres germanes de la noticia de la mort del seu pare, que vivia en un altra ciutat amb la seva tercera esposa. El viatge de les tres noies fins al funeral les portarà a conèixer a la petita Suzu, de 15 anys, filla que el seu pare va tenir amb la segona esposa i que ara vivia amb ell. Quan Sachi, Yoshino i Chika agafen el tren de retorn a casa, decideixen proposar-li a la seva germanastra que vagi a viure amb elles tres enlloc de quedar-se amb una madrastra amb la que no s’entén. La Suzu accepta i a partir d’aquell moment, Koreeda ens mostra la vida de les quatre mentre van creant un vincle molt estret.

A Nuestra hermana pequeña, el director japonès alenteix encara una mica més el ritme respecte a films anteriors com Kiseki o De tal padre, tal hijo, però continua sent un producte tendre i sensible. Ningú com Koreeda per explicar històries petites, de manera senzilla amb un resultat preciós que embolcalla suaument a l’espectador sense deixar-lo sortir.

Nuestra hermana pequeña

Aquí se centra en la vida d’aquestes noies de caràcters diferents afegint un element distorsionador, una nova figura que no hi era i a la que s’hi han d’acostumar: la filla de la dona que, en certa manera, va destrossar el matrimoni dels seus pares. I entre àpats –el menjar és bàsic en la seva filmografia-, preparació de licors, passejos sota els cirerers florits i anades a l’escola una i a la feina les altres es van adaptant a la nova situació familiar i, al mateix temps, alliberant les protagonistes del fantasma del seu progenitor.

El film acaba explicant el procés de madurar, de créixer en tots els sentits, però també el de deixar anar responsabilitats, odis i rancors del passat. Nuestra hermana pequeña és un producte de gran bellesa amb el seu ritme particular, com a foc lent, com tot el que es cou en la casa de les quatre germanes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies