Los Kurdles
6.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Si considerem cruel abandonar una mascota animal, com consideraríem abandonar una mascota de joguina?

La Sally és valenta i obstinada. Després de ser llençada per la finestreta d’un cotxe sota la pluja, plena de fang, és atrapada per un enorme mussol al que colpeja fins que la deixa caure. Després acaba a la boca d’un gos que la porta a casa dels seus amos, que tenen un seriós problema a casa. I, per cert, la Sally és una osseta de peluix.

Robert Goodin, l’autor de “Los Kurdles”, és un reputat animador televisiu. Els indescriptibles Rugrats i Padre de Familia han desenvolupat la seva capacitat imaginativa i narrativa.

Però veient aquesta obra, ningú imaginaria que l’autor d’un còmic dibuixat amb aquarel·les i colors càlids ve d’un mitjà tecnificat i fred, on prima la rapidesa del treball contra la qualitat tècnica i personal de la pintura.

L’estructura de les vinyetes ens recorda a la distribució típica de Herge al seu Tintín, (quant de mal ha fet!), arribant a ser bastant repetitiva, sobretot a les vinyetes sense diàleg. Això s’evidencia en la força que sí tenen les vinyetes dobles i les splash pages que aporten una vida espectacular degut a la gran qualitat del dibuix.

Los Kurdles

A “Los Kurdles”, la força narrativa del dibuix és molt important i omple la falta de diàleg amb la descripció visual del personatge, que es presenta sense paraules durant les primeres pàgines, i va demostrant una determinació i força de caràcter que no esperaríem d’un peluix.

La història fa un gir surrealista quan la Sally es troba als Kurdles, passant d’un dibuix fosc i trist a una explosió de colors i idees positives que alegren el final de la història.

L’argument secundari pren aleshores una major importància, desplaçant al que semblava ser el motiu principal de la trama: la Sally volia tornar a casa seva, però al final els seus nous amics li ofereixen un canvi de vida que sembla millor o, com a mínim, amb més calor i color.

Amb “Los Kurdles”, sembla que estem a l’inic d’una sèrie d’històries, d’una road còmic d’amics que ens explicaran les seves aventures, aptes per tots els públics. I com diu la Sally a la última pàgina del llibre, Crec que això m’agradarà.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 68
Preu: 16,50 €
Guió: Robert Goodin
Dibuix: Robert Goodin
Format: 16,6 x 22,8, color
ISBN: 9788416400218


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies